Habibe Tilki UZEL
BAŞARIDA SONDAN 4.
Tekirdağ büyükşehir belediyesi başarıda sondan 4.
Geçtiğimiz günlerde ORC Araştırma Şirketi Mart 2014 yerel seçimlerinden bu yana geçen 2 senelik süreçte, vatandaşların belediye hizmetleri ile ilgili düşüncelerini tespit etmek için 5 20 Şubat - 1 Mart 2016 tarihleri arasında 30 Büyükşehir’de toplam 17.560 kişi ile yüz yüze ve bilgisayar destekli telefon görüşmesi yöntemiyle anket yaptı. Araştırma da neler baz alındı diye sorarsanız şayet insanlara altyapı, çevre düzenlemesi, temizlik, kaldırım ve yollar, kent estetiği, sosyal hizmetler, şebeke suyu, trafik akış düzeni, ulaşım, yeşil alan ve park hizmetlerine göre belediyelerin son 2 yıllık performansını başarılı bulup bulmadığı soruldu.
Yapılan bu anket sonucuna göre ise 1. Ankara Büyükşehir Belediyesi olurken, 30. yani sonuncu olan büyükşehir Van oldu.
Peki, içinde yaşadığımız Tekirdağ bu sıralamaya kaçıncı sıradan girebildi? Hemen söyleyelim Tekirdağ 30 büyükşehir arasından 26. sıradan kendine yer edindi. Demek ki son 2 yıldır yapılan hizmetten Tekirdağ halkı memnun değil. Haksız da sayılmazlar. Çünkü hepimizin bildiği üzere uzun bir süre ne yazık ki Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kadrosu bir türlü tamamlanamadı, merkez ilçe belediyesi Süleymanpaşa Belediyesi sık sık kadro değişikliği yaşadı. Hal böyle olunca da hızlı ve verimli bir hizmet ötelenmiş oldu. Şunun şurasında ciddi bir şekilde hizmete yoğunlaşıldığı ne kadar oldu zaten? Günler hızlı geçiyor ve yeni seçim zamanı giderek yaklaşıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kendine çok hızlı bir şekilde ivme kazandırmalı ve kentin bu per perişan halini bir an önce toparlamalı. Aksi taktirde ülkedeki büyükşehir başarı sıralamalarında daha çok sonlarda yer alırız.
Tabi ki şunu da söylemezsem haksızlık etmiş olurum. Listede uzun yıllardan beri büyükşehir olan iller var ve haklı olarak onlar kendilerine üst sıralardan yer bulmayı başarmış durumdalar. Tekirdağ henüz yeni büyükşehir oldu dolayısıyla üstün bir başarı zaten beklemek hatalı olur. Ancak önemli olan ve altının çizilmesi gereken nokta büyükşehir olduktan sonra bu iki yıl içinde olumlu anlamda kente ne katıldı, kent halkı iyi ki büyükşehir olduk diyebildi mi, insanlar daha şehir havasında bir yerde yaşadıkları hissine kapıldılar mı ankette bunlar değerlendiriliyor. Bu anket gösteriyor ki iki yıldır Tekirdağ kendini büyükşehir olmuş gibi hissetmiyor hatta kent daha da karmaşık bir hale gelmiş durumda.
Bir başarı varsa bu kent yöneticilerinden tutun da tek bir vatandaşa kadar herkesin başarısıdır, bir başarısızlık varsa da yine bu herkesin başarısızlığıdır. Demek ki hem Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı, tüm çalışanları hem de bu kentte yaşayan her bir vatandaş üzerine düşeni daha fazla yapmalı ki gerçek bir büyükşehir olmalı. Yoksa belediye binasının üzerinde ‘BÜYÜKŞEHİR’ yazmasıyla kent büyükşehir olamıyor hele ki Tekirdağ gibi siyaseten bu unvanı almış bir şehir hiç olmuyor.
Yayınlanma Tarihi : 2016-03-10 10:01:45
Okunma Sayısı : 909
Okunma Sayısı : 909