SAHTE EVRAKLARLA DOLANDIRICILIK
Tekirdağ kamuoyu Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki dolandırıcılık olayından sonra bir yenisi ile daha güne uyandı. Türkiye’nin önde gelen Demir Çelik Firmalarından olan Kaptan Demir Çelik A.Ş. Bünyesinde çalışan ve aynı zamanda Çorlu Belediyesi Meclis Üyesi olan Ş.E.’nin bugünkü rakamlarla yaklaşık 200 milyonluk vurguna imza attığı iddia ediliyor.
Çorlu Belediyesi Meclis Üyesi olan Ş. E., Marmaraereğlisi ve Ergene’deki Demir Çelik Fabrikasında Üretim Müdürlüğü yaptığı görevinden dolandırıcılık iddiasıyla azledilerek işine son verildi.
ÜÇ YIL ÖNCEKİ RAKAMLA 50 MİLYON CİVARINDA VURGUN
Fabrika üretim alanında yaşanın olumsuzlukları inceleyen Firmanın ekibi bir anormallik olduğunu anlıyor ve araştırmaya başlıyor. Olayı duyar duymaz harekete geçen Genel Müdür Orhan Çebi kısa sürede dolandırıcılık olayını ortaya çıkararak sorumluları tazminatsız işine son verirken savcılığa da suç duyurusunda bulunuyor.
Kaptan Grup’a bağlı Marmaraereğlisi ve Çorlu – Misinli Tesislerindeki ambarcı, bekçi, kantarcı ve satın almacılar kurdukları çete ile organize şekilde şirketi dolandırdıkları ve genç mühendislere şantaj ve baskı ile usulsüz işlemlere imza attırdıkları ortaya çıktı.
Marmaraereğlisi ve Çorlu – Misinli Tesislerde Üretim Direktörü olarak görev yapmakta olan Ş.E., Çorlu-Misinli Tesislerinde İşletme Müdürü olarak görev yapan E.E, Marmaraereğlisi Tesislerinde Yatırım Çelik Konstrüksiyon ve İnşaat Müdürü olarak görev yapan N.A., Marmaraereğlisi Tesislerinde Satın Alma Müdürü olarak görev yapmakta olan M.K., Çorlu-Misinli Tesislerinde Haddehane Mamul Ambar Stok Kontrol Sorumlusu olarak görev yapmakta olan G.G. ve Atölye - Makine Bakım Formeni olarak görev yapmakta olan İ.Y. da görevlerinden azledildi.
DOLANDIRICILIK ZİRVESİNİN KRONOLOJİSİ!
Önce paravan şirket kuran çete, sonra bu paravan firma üzerinden satın alma müdürü olarak çalıştığı fabrikaya sarf malzemesi sattı. Gerçek dışı sevk irsaliyesi düzenleyerek hiç gelmemiş (hayali) sarf malzemelerini teslim etmiş gibi gösterildi. Ambar yetkilisi de hayali mal kabulünü yaptı. Böylece gerçekte teslim edilmemiş malzemelerin bedeli tahsil edilerek sonuca ulaşıldı. 3 yıldır bu sahtekarlık ve dolandırıcılık devam etti. Gerçekleşen dolandırıcılıktaki bugünkü rakam ise 200 milyonu buluyor.
ŞEYTANIN AKLINA GELMEZ
Kurulan paravan şirketle başka firmaların ihtiyaç duyduğu talaşlı imalat ihalelerine girildi. Bu ihalelerden siparişleri sanki üretim direktörlüğünü yaptığı demir çelik fabrikasının ihtiyacı olan malzemeler gibi göstererek Demir çelik fabrikası atölyesinde ürettirdi. Sonra da geceleri gizlice fabrikadan çıkartarak ihaleyi aldığı firmalara teslim ettiler. Bir anlamda kendi maaşlı çalıştığı firmada sahte evraklarla ürettirdikleri ürünleri gece kimsenin haberi olmadan çıkararak anlaştıkları firmalara satışını da gerçekleştirdiler. Bir anlamda hem hayali mal alımında, hem de mal satımında iki ayrı dolandırıcılık yaparak menfaat sağladılar.
Bin 600 kişiye istihdam sağlayan fabrika çalışanları, Tüm çalışanların zan altında kaldığını ve biran evvel suçluların yakalanarak adalete hesap vermelerini beklediklerini belirttiler.
Okunma Sayısı : 2147