HEDEFLENİLEN PERFORMANSA ULAŞILDI
HEDEFLENİLEN PERFORMANSA ULAŞILDI
Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mahmut Kotan yaptığı yazılı açıklamada, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nün hedeflediği performansı yakaladığını söyledi.
2012 yılının Ocak ayından itibaren Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürü olarak göreve başlayan Kotan, görev yaptığı süre içerisinde birçok başarılı çalışmalara da imza attı.
Kurumun girişini konulan sıramatik sistemi ile alınan hizmetlerde adalet sağlanmış oldu. Kurum dinlenme salonunda, yemekhanede, koridorlarda ve toplantı salonunda yapılan çalışmalarla kuruma yakışır modern bir görünü kazandırıldı. Kurum bahçesine yeşillendirme, ağaç dikimi ve futbol sahası yapıldı. Türkiye’de bir ilk olan ‘Bordro Arşivleme’ sistemini kuruma kazandırdı. www.tekirdagsgk.gov.tradresi ile Alo 170 ve Canlı Destek Hizmeti, tarım kesinti programı, sgk intra linkler, ne zaman emekli olabilirim gibi birçok çalışmalarla kurum içi çalışmaları faaliyetleri duyurarak vatandaşı bilgilendirilmesi sağlandı.
Tekirdağ SGK Müdürü Mahmut Kotan Tekirdağ’a atandığı günden bu güne kurumla ilgili yapılan çalışmaları anlattı.
Kotan, 2012 yılı göreve başladığımızdan bu yana hedeflerimiz doğrultusunda çalışarak performans hedeflerini artırdıklarını belirterek, “Biz, Kurumumuzun bir misyon olarak ortaya koyduğu ‘Vatandaş odaklı yönetim’ anlayışının içini doldurduk. Bu oran 2-3 yıl öncesine kadar %40’lar seviyesinde iken 2013 yılında ise % 86 olarak gerçekleşmiştir” dedi.
Kotan, yakalanan başarının personelin güler yüzlü, çözüm odaklı hizmet anlayışı ile çalışmasının bir sonucu olduğunu ifade etti.
2013 yılında yapılan denetimler sonucunda çok sayıda tescilsiz iş yeri ve sahte sigortalılık tespit ettiklerini belirten Kotan, şöyle konuştu: “2013 yılında kurum tarafından 168 adet rücu davası ile 382 adet icra takibi açıldığı bu dava ve takipler sonucunda 2 milyon 624 bin 579,47 lira tahsil ettik. Ayrıca 2013 Yılında bin 333 iş yerinde yapılan denetimler sonunda 208 tescilsiz işyeri, 63 bin 964 sigortalı çalışan, 4 yüz 85 tescilsiz sigortalı çalışan tespit edilmiştir. Bunlardan 1315 tanesinin sahte sigortalılık bildirimi olduğu sigortalılığı iptal edilmiş ve 27 sahte işyeri tespit edilmiştir. Yapılan denetimler sonucunda kurumun 3 milyon 357 bin 993 lira 41 kuruş prim kaybının engellendiği tespit edildi.”
Kurumu göreve başladığında icra takibinde yığılma ve aksaklıklar üzerine ciddi çalışmalar yaptıklarını da dile getiren Mahmut Kotan, “İcra servislerimizde yoğunluk üzerine personelimizi artırdık. Buna göre İcra Takibine Hazırlık, İcra Takip ve Haciz Servisi ve İcra Satış Servislerine 20 kişilik bir çalışma grubu oluşturarak kuruma borcu olanlarla ilgili etkin ve başarılı bir çalışma yapıldı’’ dedi.
Vatandaşın emekli olabilmeleri için işlemlerinin hemen başlatacakları sisteme geçtiklerini hatırlatan Kotan, “Emeklilik işlemlerinin hızlandırılması ve aylık bağlama sürelerinin kısaltılması için internetten emeklilik başvurusu kabul etmeye, sigortalıya da SMS’le yanıt vermeye başladık. SSK ve Bağ-Kurluların emekli olmak ya da sürekli iş göremezlik geliri, ölüm geliri ile yaşlılık, malullük ve ölüm aylığı, yaşlılık ve ölüm toptan ödemesi ile evlenme ve cenaze ödeneği almak için yaptıkları tahsis talep başvurusuyla başvurularını SGK kayıtlarına girerek, aylık bağlama işlemlerinin bir an önce başlatabiliyoruz’’ diye konuştu.
Bodro arşivini dijital ortama atarak Tekirdağ SGK olarak bir ilki daha başardıklarının altını çizen İl Müdürü Mahmut Kotan, “Sigortalılarımızın emekliliğinde çok önemli olan ve imhası mümkün olmayan 1950 yılından itibaren arşivde bulunan yaklaşık 1 milyon adet dönem bordrosunu tarayarak 81 ilimizin hizmetine hazır hale getirdik. Sistem ile tüm işverenler, yanlarında çalıştırmış oldukları sigortalı çalışanlarına ait prim ücretleri ve günlerini görebilecek. Artık herhangi bir SGK il müdürlüğünden yetki verilen personel bilgisayarından bu bordrolara erişim sağlayabilecek” şeklinde konuştu.
Mahmut Kotan yaptığı yazılı açıklamanın devamında: “Sosyal güvenlik herkese lazım dedik ve yollara düştük ve 2 yıl içerisinde Tekirdağ’ın 257 köyünden, 190 köyüne gittik ve sorunlarını yerinde tespit ederek çözümler aradık. 100'den fazla kurum, sivil toplum kuruluşunu ziyaret ederek bilgilendirme toplantıları yaptık. Tekirdağ'da İlk defa sosyal güvenlik sempozyumu yaptık. İnternet sitesi kurarak interaktif erişim imkânı sağladık. Okullara ve vatandaşlara yönelik eğitim çalışmaları kapsamında 20 bin kitap ve cd gibi tanıtım ve bilgilendirme yaptık. Çorlu ve Malkara SGM inşaatlarını başlattık. SGK Trakya Eğitim Tesisinin projesini yaparak ihale aşamasına getirdik. 200 yatak kapasiteli, 400 kişilik konferans salonu, açık ve kapalı 3 yüzme havuzu-bayanlar için özel tasarlanmış, 40-60 kişilik etüt sınıfları var. Yine Çerkezköy ve Hayrabolu SGK inşaatlarının projeleri yapıldı.”
Kotan, birlikte çalışma arzusuyla vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesindeperformans gösteren tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
Okunma Sayısı : 1152