TREPAŞ UYARDI
TREPAŞ UYARDI
Trakya Elektrik Perakende Satış A.Ş. (TREPAŞ) tarafından, kayıtlı yaklaşık 1.1 milyon müşterinin bilgilerinin güncellenmesine ihtiyaç duyulduğu ve bu hususta geniş kapsamlı bir çalışma başlatıldığı bildirildi.
TREPAŞ Tahakkuk Tahsilat Edirne ve Kırklareli Müşteri Hizmetleri Müdürü S. Burak SAVAŞ, bilgi güncelleme kapsamında yapılan çalışmalar hakkında TREPAŞ Vezneleri ve Müşteri Hizmetleri Merkezleri aracılığı ile yaptırılan bilgi güncelleme faaliyetlerinin abonelerin yararına bir işlem olduğunu söyledi.
Savaş, güncelleme çalışmasının aynı zamanda EPDK ve TEDAŞ tarafından da şirketlerden yapılması talep edilen yasal bir faaliyet olduğunun altını çizdi.
S. Burak Savaş, şöyle konuştu: “Aboneler, mevcut faturalarının alt kısmında yer alan iletişim bilgileri alanını mutlaka kontrol etsinler. Bu alanda yer alan özellikle GSM No ve TC Kimlik No gibi bilgileri eksik veya hatalı olan abonelerin vakit kaybetmeden TREPAŞ Müşteri Hizmetleri Merkezlerine başvurarak bu bilgileri ivedilikle güncellemeleri gerekmektedir.”
TREPAŞ tarafından kayıtlı yaklaşık 1.1 milyon müşterinin bilgilerinin güncellenmesine ihtiyaç duyulduğunu aktaran Savaş, bu hususta geniş kapsamlı bir çalışma başlatıldığını vurguladı.
Savaş, “Veznelerimize fatura ödemeye gelen abonelerimizin kayıtlı bilgilerinin kontrol edilerek güncellenmesini istiyoruz. Bunun nedeni, müşterilerimize en iyi hizmeti teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak vermektir.
Satış ve Müşteri Hizmetleri Müdürü Nihat ÜLKÜCÜ de yürürlükte bulunan Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği gereğince kullanım yerinde fiili olarak elektrik kullanan kişinin kendi adına abone olması yasal bir zorunluluktur.
Bu hususta, Yönetmeliğin 48.Maddesinin 1.fıkrasının b) bendinde;
“b) Kendi adına perakende satış sözleşmesi veya ikili anlaşması olmadan daha önceki tüketici adına düzenlenen ödeme bildirimlerini ödemek suretiyle elektrik enerjisi tüketmesi,” usulsüz elektrik kullanımı olarak tanımlanmıştır.
Yönetmeliğin 48.Maddesinin 3.fıkrasının b) bendi gereğince bildirimi takip eden 15 gün içerisinde kendi adına abone olmayan tüketiciye kesme-bağlama bedelinin 5 katı ücret (2019 Yılı AG Mesken aboneleri için KDV dahil yaklaşık 200 TL) tahsil edilerek elektriğinin kesilmesine yönelik sürecin başlatılacağı belirtilmektedir.
Yine Aynı Yönetmelikte, Tüketicilere Fatura, Borç, Kesme ve diğer bildirimlerin kayıtlı veri saklayıcısı ile kayıt altına alınmak suretiyle SMS ya da e-posta ile de gönderilmesi gerektiği hüküm altına alınmıştır.”
Okunma Sayısı : 1283