Onlar bizim çocuklarımız fark etseniz de fark etmeseniz de!


Onlar bizim çocuklarımız fark etseniz de fark etmeseniz de!

 

 

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, Toprak Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile Trakya Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi işbirliğinde 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında  “Otizmin farkındayız onların yanındayız” sloganıyla etkinlikler düzenlendi.

 

Süleymanpaşa Belediyesi Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Hayal Adası Kadınları tarafından hazırlanan yiyecekler de katılımcılara ikram edilirken etkinlik otizm farkındalık kısa filmi ile başladı. Film gösteriminin ardından Toprak Özel Eğitim Kurumu Kurucusu Hatice Toprak, Süleymanpaşa Engelli Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Şerife Türüdü ve Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı.

 

EŞKİNAT: “BİZİM BECEREMEDİĞİMİZ, SABIRSIZ KALDIĞIMIZ KONULARDA SON DERECE ANLAYIŞLI, DİKKATLİ VE ÜRETİME YÖNELİK BİREYLER”

Konuşmasında Türkiye’de 1 milyon 200 bin otizmli bireyin olduğunun altını çizen Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Otizm bir eksiklik değil farklılıktır. Bu toplumda yaşayan 1 milyon 200 bin otizmli birey bu toplumun bir parçası. Erken tanı ve eğitim. Erken tanımak için de eğitime ihtiyaç var. Hem çocuklarımızı, hem ailelerimizi, hem de toplumu eğitmek gibi bir göreve sahibiz. Bu bir farkındalık günü. Umarım geniş kesimler bunun farkında olur. Bir gün farkında olmak yetmiyor. Farkında olan toplumlar otizmi bir eksiklik olarak değil bir ayrıcalık, bir farklılık olarak görüyor. Onları kendi kabiliyetleri çerçevesinde üretimin içinde, yaşamın içinde değerlendiriyor. Çok da verim alıyor. Onlar bizden daha farklı. Bizim beceremediğimiz, sabırsız kaldığımız konularda son derece anlayışlı, dikkatli ve üretime yönelik bireyler.” dedi.

 

“ONLARIN VARLIKLARININ BİR ZENGİNLİK OLDUĞUNU KABUL EDELİM”

Otizmde eğitim önemine dikkat çeken Eşkinat; “Çocuğumuzu eğitimden alıkoymamamız, saklamamamız lazım. Bunun için de ailemizi eğitmemiz lazım. Asıl eğitilmesi gereken kesim toplumun tamamıdır. Eğer bu çocuklarımıza başka gözle bakacak olursak büyük bir eksiklik içinde oluruz. Onların varlıklarının bir zenginlik olduğunu kabul edelim. Onlarla kucaklaşıp, onlarla bütünleşip uygar bir toplum olduğumuzu gösterebiliriz. Sadece 2 nisanda değil, yılın 365 günü ve sürekli, bunu bir gösteri ya da bir reklam aracı olarak ya da duygu sömürüsü olarak yapmak değil, bunun gerçek olduğunu kabul etmek bizim toplumsal görevimiz. Okullarımız, derneklerimiz, belediyelerimiz biz bir araya geldiğimizde eminim ki bu durumu da aşabiliriz.” ifadelerini kullandı.

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrenciler tarafından müzik ziyafeti verilirken otizme farkındalık oluşturmak için eller boyanarak otizme “renkli eller” ile dikkat çekildi.

 

Kaynak: Süleymanpaşa Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü


Yayınlanma Tarihi : 4 Nisan 2018
Okunma Sayısı : 1521
sugar chef