Malkara’da karla mücadele

İlçede etkisini göstermeye başlayan kar yağışıyla birlikte, Malkara Belediyesi olarak vatandaşların günlük yaşamının olumsuz etkilenmemesi adına tüm hazırlıkları tamamlayarak sahadaki çalışmalara hız verdi. Kar yağışının ilk dakikalarından itibaren Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan karla mücadele ekipleri, ilçe dört bir yanında aralıksız görev yapmaktadır.

              Hemşehriler güvenli bir şekilde ulaşım sağlayabilmesi amacıyla başta ana arterler olmak üzere mahalle bağlantı yolları, okul çevreleri, hastane ve sağlık kuruluşlarının bulunduğu bölgeler, kamu kurumları çevresi ve yoğun kullanılan güzergâhlarda kar küreme ve tuzlama çalışmaları titizlikle sürdürülmektedir. Ekiplerimiz, olası buzlanmalara karşı da önleyici tedbirler alarak çalışmalarını planlı ve koordineli bir şekilde yürütmektedir.

Karla mücadele sürecinin etkin bir şekilde sürdürülebilmesi adına belediyemize ait iş makineleri, tuzlama araçları ve saha personeli teyakkuz halinde görev başındadır. Sahadaki ekiplerimiz, hava koşullarını sürekli takip ederek ihtiyaç duyulan noktalara hızlı şekilde müdahale etmektedir.

Çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Malkara Belediye Başkanı Nergiz Karaağaçlı Öztürk, kar yağışının doğa ve tarım açısından önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Kar yağışı, toprağımız için bereketin, su kaynaklarımız için zenginliğin ve doğamız için yenilenmenin habercisidir. Ancak bu doğal güzelliğin hemşehrilerimiz için bir zorluğa dönüşmemesi adına belediye olarak tüm tedbirlerimizi almış bulunuyoruz. Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimizle birlikte 24 saat esasına göre sahadayız. İlçemizin her noktasında ulaşımın güvenli şekilde sağlanması ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Hemşehrilerimizin huzuru ve güvenliği her zaman önceliğimizdir.”

Belediye Başkanı Nergiz Karaağaçlı Öztürk ayrıca, vatandaşlardan da olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmalarını rica ederek, ihtiyaç duyulması halinde belediyenin ilgili birimlerine ulaşabileceklerini belirtti.

 

             

Yayınlanma Tarihi : 2026-1-12 17:44:10
Okunma Sayısı : 216
reklam yan