KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI

 

KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI

 

 

İl Müdürlükleri arasındaki uygulama birlikteliğini sağlamak ve gündem değerlendirmesi yapmak amacıyla düzenlenen Bölge İl Müdürleri Koordinasyon toplantısı Tekirdağ’da  gerçekleştirildi.

 

Her ay bölgedeki farklı bir ilde yapılan SGK İl Müdürleri Koordinasyon Toplantısı, Mart ayı Koordinasyon toplantısı Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü hizmet binası toplantı salonunda yapıldı. SGK Tekirdağ İl Müdürü Fatma Derya Alan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantının Koordinatörlüğünü ise İstanbul SGK İl Müdürü Murat Göktaş yaptı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan İstanbul SGK İl Müdürü Murat Göktaş, görevine yeni atanan Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürü Fatma Derya Alan ile ve Zonguldak Sosyal Güvenlik İl Müdürü Çiğdem Acar’a hayırlı olsun dileklerinde bulunarak görevlerinde başarılar diledi.

 

Toplantıda konuşma yapan Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürü Fatma Derya Alan, Tekirdağ’da 4a sigortalı sayımız 224 bin 850, 4b sigortalı sayımız 35 bin 376 4c sigortalı sayımız 23 bin 739 toplam 283 bin 928, toplan bildirge veren iş yeri sayısı ise 22 bin 652’ olduğunu söyledi.

 

Tekirdağ SGİM’in arşiv bordrolama sistemine geçtiğini anlatan Derya Alan şöyle konuştu: ‘’ Arşivden dosya istenmesi sırasında düşeme ya da kaybolma ihtimaline karşı çalışma yapıldı. Marketlerdeki barkot programına benzer bir program ortaya konuldu. Çalışmayla servislerde görev yapan personeller hangi dosyayı istiyorsa adını soyadını TC kimlik numarasını yada sicil numarası ile giriyorlar. Arşivde görev yapan personelin ekranında gösteriliyor. Ekranda gösterilen dosyayı görevli buluyor ve barkot yazısında bilgiler olduğu için barkodu yazdırıyor üzerine yapıştırıyor ve gönderiyor. Tekrardan dosyayı yerine koyuyor. Böylece bu dosyayı hangi personel çekmiş, elinde ne kadar kalmış nasıl işlemler yapılmış bu işlemleri görebiliyoruz. Burada dosyanın hem güvenliği sağlanıyor hem de takibi sağlanmış oluyor. Aynı zamanda dosyalarda zayiata uğratılması engelleniyor. Diğer yandan elektronik belge okutma kapsamında işveren dosyalarının da kim çekmiş kim işlem yapmış takip etmiş olacağız.’’

 

Bordroların elektronik ortamaaktardıklarını dile getiren İl Müdürü Derya Alan, ‘’Bordro projemiz ile de elektronik belge yönetimi kapsamında taranacak olan 4a bordroları ile de program uygulamaya açılana kadar kendi server’in üzerinden yaptığımız arşiv programı üzerinden 81 ilin kullanımına açacağız. Mevcut arşiv ve ciltleme sisteminde belge aranması, bulunması, fotokopi alınması işlemleri önemli miktarda emek ve zaman kaybına önlenmiş olacak. Bordroların elektronik ortamaaktarılarak kullanıcı çok kısa zamanda ekrana getirilerek gerektiğinde asıl belgelere dokunulmadan çıktı alabilecek. Artık Tekirdağ’dan ay ay olarak bordro istenmeyecek. İsteyen gittiği yerden çıkartabilecek’’ diye konuştu.

 

Alan, bu kapsamda 1950-2004yılları arası işlem görmüş tüm işverenlerin yanlarında çalıştırmış oldukları sigortalı çalışanlarına ait prim ücretleri ve günlerini gösterir bordroların 3 milyon 700 bin taraması geçekleştirildiğini belirterek sözlerini tamamladı.

 

Toplantıda, Merkez Müdürlükleri ile devam eden inşaat emlak işleri, geçici iş göremezlik son durum ve yaşayan sorunlar, şubat ayına dair tahsis işlemlerine ait veriler, hizmet bildirme ve birleştirme işlemleri, şubat ayı Sosyal Güvenlik Denetmenleri iş ve işlemleri ve taşra performans kriterleri görüşüldü.

 

SGK Tekirdağ İl Müdürü Fatma Derya Alan’ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya Koordinatör İstanbul SGK İL Müdürü Murat Göktaş, Edirne İl Müdürü Metin Sümer, Kırklareli İl Müdürü Tahsin Halıcı, Kocaeli İl Müdürü Nurettin Nacar, Zonguldak il Müdürü Çiğdem Acar, Sakarya İL Müdürü Nurten Canbasoğlu, Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı Üzeyir Yitik ve Yaşar Esen ve diğer İllerin Müdür yardımcıları katıldı.

 

Yayınlanma Tarihi : 28 Mart 2014
Okunma Sayısı : 1307
reklam yan