YÜKSEK VOLTAJA TAZMİNAT!
YÜKSEK VOLTAJA TAZMİNAT!
Tekirdağ’da duyarlı vatandaşlar bu haberden sonra artık çok daha dikkatli olacaklar. Son yasa değişikliği ile Elektrik saat sorumluluğu TREDAŞ’ın kontrolüne ve rilirken doğabilecek arızalardan ve bu arızalardan kaynaklanan kayıplarda kurum tarafından ödenecek.
Yasada bu madde varken, çoğu kişi yüksek voltaj nedeniyle arızalanan elektronik ev aletleri için dava açmıyor hatta ‘üç kuruş için mahkemelerde uğraşmamak’ adına çok da konunun üzerine gitmiyordu.
Ancak EMSAL değeri taşıyacak ve itiraz edilmesine rağmen 10 ayda sona eren davada TREDAŞ 8 bin lira civarında vatandaşa tazminat ödedi.
Yüksek voltaj nedeniyle ismi bizde gizli olan vatandaşın elektrik saati ve artında tv ünitesi ile televiz yonu yanıyor. Çıkan yangını kendi imkanları ile söndüren söz konusu vatandaş hemen TREDAŞ’a giderek durumu anlatıyor.
Önce olayı kabullenen TREDAŞ yetkilileri ardından ‘ÖRNEK OLUR’ gerekçesiyle zararı ödemeyi reddediyor. Bu durum karşısında türetici mahkemesine giden vatandaşın lehine karar çıkıyor ve TREDAŞ tazminat ödemeye mahkum ediliyor.
Ancak TREDAŞ avukatları bu kez aldıkları talimatla vatandaş aleyhine, “Kamuyu yanıltma ve Haksız Kazanç elde etmek” gerekçesiyle itiraz ediyor ve karşı dava açıyorlar. Ancak yasada çok açık olan madde karşısında dava hakimini de ikna edemeyen TREDAŞ avukatları açtıkları davanın masrafları ile birlikte TREDAŞ’ın vatandaşa 8 bin lira civarında tazminat ödemesine de engel olamadılar.
Gelinen noktada ise zaman zaman habersiz elektriği kesilen ve bu nedenle bir çok bölgeye ilk sinyalin yüksek olarak gönderen TREDAŞ karşısında elektronik cihazları arızalanan vatandaşların da bu kararla birlikte Tüketici Mahkemesine gitmesi bekleniyor.
Yaşanan bu gelişmeyi SIR gibi saklayan TREDAŞ yetkilileri ise bu haberin ardından nasıl bir açıklama yapacakları merakla bekleniyor. Haberimiz öncesi bilgi almak istediğimiz kurum yetkilileri ise sessiz kalmayı tercih etti.
Yayınlanma Tarihi : 10 Ağustos 2015
Okunma Sayısı : 1315
Okunma Sayısı : 1315
