YÜCEER BETONLAŞMAYI ALA'YA SORDU
YÜCEER BETONLAŞMAYI ALA'YA SORDU
CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çerkezköy Tepe Emlak Konutları Piknik Alanı’ndaki betonlaşmayı, bir önergeyle İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya sordu. Ala, mahalle halkının isyan ettiği betonlaşmayla ilgili itiraf niteliğinde bir açıklama yaptı.
HİÇ AĞAÇ DİKİLMEDİ
Bakan Ala, Çerkezköy Belediyesince, Kartaltepe C Tipi mesire yerine çocuk oyun grubu alanı, ahşap yapı mescit ve ahşap çay bahçesi yapıldığını, hiç ağaç dikilmediğini ve 1998’den bu yana da hiçbir ağacın kesilmediğini bildirdi. Engelli vatandaşların kullanımına ayrılan bölgenin yolunun kilitli parke taşı ile döşendiğini kaydeden Ala, Çerkezköy Belediyesi’ne 4 şikayet dilekçesi geldiğini, dilekçeler üzerine gerekli işlemler yapıldığını söyledi. Ala, bahse konu orman ve piknik alanına vatandaşın talebi üzerine, onaylı projesine uygun olarak ikinci bir çay bahçesi yapıldığını ifade etti
ÇAY BAHÇESİ TALEBİNİ DİKKATE ALMIŞLAR
Önerge yanıtını değerlendiren Yüceer, “Bakan Ala, konuyla ilgili 4 şikayet dilekçesi geldiğini ve gerekli işlemlerin yapıldığını söylüyor. Gerekli işlemler yapılmış olsaydı, konu bizlere intikal etmez; mahalle sakinleri eylem yapma ihtiyacı duymazdı. Bakan, ikinci çay bahçesinin vatandaşın talebi üzerine yapıldığını söylüyor. Çok açıktır ki mahalle sakinlerinin talebi ikinci çay bahçesi değildir.” dedi.
MAHALLELİNİN TEK BİR İSTEĞİ VAR!
CHP’li Yüceer sözlerini şöyle sürdürdü: "Hemşerilerimin talebi gayet açık: ‘Betonlaşmanın önüne geçilsin; çevre korunsun; yürüyüş parkurumuz sağlık koşullarına uygun malzeme ile düzenlensin; piknik alanımızın temizlik ve ışıklandırılma ile ilgili sorunları giderilsin. Bakımsızlık yüzünden kuruyan ağaçların yenileri dikilsin. Bakımı yapılmayan, çürümeye terk edilen spor aletlerinin bakımı yapılsın. Piknik alanındaki aydınlatmalar yenilensin.’ Ancak; Çerkezköy Belediyesi bu makul isteklere kulak tıkıyor; çay bahçesi talebini dikkate alıyor” ifadelerini kullandı.
BAKAN’DAN İTİRAF NİTELİĞİNDE YANIT
Bakan Ala’nın, “Çerkezköy Belediyesi hiçbir ağaç dikmemiştir “yanıtının itiraf niteliğinde olduğunu, mahalle sakinlerinin sözlerini teyit ettiğini söyleyen Yüceer, “Bir kez daha yineliyoruz: Çerkezköy’ün oksijen deposu olan piknik alanı ilçe sakinlerinin istekleri doğrultusunda, amacına uygun şekilde yeniden düzenlenmelidir.” dedi.
Okunma Sayısı : 1213
