YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR YÜCE, SÜLEYMANPAŞA’YA ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Tekirdağ’ın 220 bin nüfuslu merkez ilçesi olan Süleymanpaşa’ya CHP’li Mehmet Sabri Yüce belediye başkan aday adaylığını açıkladı.
Tekirdağ’ın yetiştirdiği önemli siyaset adamlarından olan Yüce, özellikle merkez ilçe Süleymanpaşa’da CHP’nin değişik kademelerinde görevler aldı.
İki dönem belediye meclis üyeliği görevinde bulunan Yüce, belediyecilik alanında a’dan z’ye her ayrıntıyı biliyor dersek hiçte yanlış olmaz.
YÜCE, İŞİNİN EHLİ OLDUĞUNU MUTLUKENTLER ÜZERİNDEN GÖSTERDİ
Mali Müşavirlik mesleği gereği Yüce, belediyenin özelleştirmeyip bünyesinde tuttuğu MUTLUKENT gibi işletmelerin mali işletim sistemlerini kurarak belediyeye çok önemli mali danışmanlık destekleri verdi.
Bugün önemli ciroların yapıldığı ve onlarca çalışanın istihdam edildiği işletmeleri tıkır tıkır işler hale getiren Yüce, belediyenin büyük bir yükünü ortadan kaldırarak profesyonel bir işletmenin temellerini atmış oldu.
YÜCE, BASINA VERDİĞİ YEMEKTE 24 TEMMUZ BAYRAMINI KUTLADI
Ülke insanı gündem gereği her ne kadar ekonomik krizi ve son gelen zam yağmurlarını konuşup isyanını dile getirse de bir taraftan da 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimleri dillendirmeye başladı.
Bu kapsamda aday adayları tek tek ortaya çıkmaya başladı.
Bu aday adaylarından bir tanesi de CHP’li Mehmet Sabri Yüce oldu.
Yüce yerel ve ulusal basın temsilcilerine verdiği yemekte hem basın bayramını kutladı hem de aday adaylığı için gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Mehmet Sabri Yüce’nin düzenlediği toplantıda eşi Gülçin Yüce ve oğlu Barış Yüce’de hazır bulundu.
Basınla buluştuğu yemekli toplantıda yaptığı konuşmasında Yüce şunları ifade etti:
“Çok Değerli Basın Emekçilerimiz, 23.07.1908 Tarihinde ikinci meşrutiyetin ilanını takiben 24.07.1908 de gazeteler, sansür memurunun denetimine sunulmadan, özgürce yayınlanmaya ve dağıtılmaya başlanmıştır. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti de 1948 yılında 24 Temmuz tarihinin Basın Bayramı olarak kutlanmasına karar vermiştir. İlk gazetecilik faaliyeti her ne kadar tartışmaya açık olsa da genel kabul görmüş hali ile 1831 de Takvim’I Vekayi ile başlamıştır. 192 yıllık bu serüven binlerce on binlerce basın emekçisinin üstün gayretleri ile halen devam etmektedir. Bu yolculukta ebediyete intikal etmiş basın emekçilerini saygı ile anıyorum.
Basın mesleğinin faaliyetini gösterdiği ülkenin, etkilendiği sorunlardan etkilenmemesi düşünülemez, konuya sadece nicelik açısından baktığımızda bile 2012 yılında 3004 olan gazete sayısının 2021 yılı ile 2071 e düştüğünü Tüik verilerinden görebiliyoruz. Bu demektir ki basın mesleği de başta sosyoekonomik faktörler olmak üzere birçok parametreden etkilenerek hızla kan kaybetmiştir. Faaliyetine devam eden 2071 gazetenin 1884 tanesi yerel bazda yayın hayatına devam etmektedir. Bu da yerel basının toplumun haberleşme ve bilgilendirme konusunda ne kadar önemli bir rol aldığına işaret etmektedir. Ne sebeple olursa olsun yayın hayatı sonlanan her bir gazete doğru ve güvenilir enformasyon açısından geri gitmemize neden olmaktadır. Tabi tüm bu söylenenleri, dergiler, radyo, televizyonlar ve dijital medya açısından da dikkate almak gerekmektedir. Ancak hepsinin temelini gazetecilik oluşturduğundan ve basın denilince etimolojik olarak ta, yazılı periyodik yayınlar akla geldiğinden, söylemim gazetecilik üzerinden yapılmıştır.
Cumhuriyetimizin 100. yılında zor şartlar altında ve cesurca faaliyetine devam eden Tekirdağ’ımızın güzide yerel basın emekçilerinin basın özgürlüğü için mücadelelerini ve basın bayramını kutluyor, yayın hayatlarında sürekli başarılar diliyorum.” dedi.
YÜCE SÖZLERİNİ ATATÜRK’ÜN SÖZLERİYLE TAMAMLADI
“Basın hürriyetinden doğan mahzurların giderilme vasıtası, yine basın hürriyetidir.” diyen Yüce sözlerini Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle tamamladı.
BASINA HEDİYE EDİLEN KİTAPLAR GECENİN GÜZEL BİR SÜRPRİZİ OLDU
Mehmet Sabri Yüce basın toplantısı sonunda güzel bir sürpriz yaparak basın mensuplarına dünyanın önemli yazarlarının kaleme aldığı romanlarını hediye etti.
Okunma Sayısı : 1291