TRAKYA'DA SULANMAYA ARAZİ KALMAYACAK
TRAKYA'DA SULANMAYA ARAZİ KALMAYACAK
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Tekirdağ’da tamamlanan, rehabilite edilen, inşaatı devam eden ve proje safhasındaki dev sulama tesisleriyle yaklaşık 148 bin 450 dekar tarım arazisi suya kavuşacak, Tekirdağ’ın bereketli toprakları suya doyacak.
“Toprağımıza Can Verdik”
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “2003-2013 yılları arasında DSİ tarafından inşa edilen Tekirdağ’da hizmete açtığımız modern yeraltı ve yerüstü dev sulama tesisleri ile zirai verimliliği artırdık, ileri teknolojiden yararlanarak toprağımıza can verdik” diye konuştu.
TRAGEP ile Tekirdağ’ın Yüzü Gülecek
Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale’nin Trakya’da kalan kısımlarını kapsayan Trakya Gelişim Projesi’ nin (TRAGEP) önemini vurgulayan Prof. Dr. Eroğlu, “TRAGEP ile Tekirdağ’ ın ve proje kapsamında yer alan diğer illerin yüzü gülecek. TRAGEP bölge kalkınmasının anahtarı olacak” diye konuştu.
TRAGEP’in atıksu arıtımından ağaçlandırmaya, sulamadan içmesuyu teminine, dere ıslahından taşkın erken uyarı sistemine kadar pek çok alanda yürütülecek dev bir bölgesel gelişme projesi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, proje kapsamında Trakya’ya 10 Milyar TL yatırım yapılması planlandığını sözlerine ekledi.
Ergene Hayata Dönüyor
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Trakya için hayati öneme sahip Ergene Nehri’nin yanlış şehirleşme ve sanayileşmenin kurbanı olduğunu nehrin kurtarılması için 2011 yılında Şafak Eylem Planı’nı başlattıklarını belirtti. Plan ile Ergene’ye her alanda tam koruma sağlandığını, nehrin su kalitesindeki iyileşmenin önemli düzeylere ulaştığını kirlilik göstergesinin yüzde 79 azaldığını sözlerine ekledi. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Şafak Eylem Planı ile Ergene hayata dönüyor” diye konuştu.
Sulanmayan Zirai Arazi Kalmayacak
Edirne’de tamamlanan ve inşaatı devam eden tesisler ile zirai verimin artmasının yanında, istihdama da katkı sağlandığını vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Tekirdağ’da çok güzel hizmetlere imza atılıyor. Adeta destan yazılıyor. 11 yıl önceki Tekirdağ’ın halini düşünün. Bir de şimdiki halini düşünün. Nereden nereye geldi” diye konuştu.
Tekirdağ’ a sağladıkları tesisler ile sulanmayan arazi bırakmayacaklarını ifade eden, Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Bu tesisler arasında Malkara Karacahalil Göleti ve Sulaması ve İbribey Sulaması,Şarköy Karayolu Çokal Baraj Gölü Geçiş Viyadüğü, YAS Sulamaları, Naipköy Barajı gibi pek çok eser yer alıyor” diye konuştu.
“Çiftçimiz Geleceğe Umutla Bakıyor”
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce inşa edilen tesislerle 15 bin 700 dekar araziyi suya kavuşturduklarını vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Sulanan bu zirai alanlara inşaatları devam ve rehabilite edilen tesisler ile yaklaşık 132 bin 750 dekar arazi daha eklenecek” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ayrıca Tekirdağ’ da çiftçilerin geleceğe artık umutla baktığını ve bu dev tesisler ile Tekirdağ’ da sulanmayan arazi bırakmayacaklarını belirtti.
Okunma Sayısı : 1112
