TEKİRDAĞ 5.1 İLE SALLANDI
TEKİRDAĞ 5.1 İLE SALLANDI
Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi ilçesi Marmara Denizi açıklarında meydana gelen 5.1’lik depremi hissede Tekirdağlılar sokağa döküldü. Depremin merkez üssü Marmara Ereğlisi ilçesinde incelemelerde bulunan Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, deprem nedeniyle şuana kadar herhangi bir can ve mal kaybı meydana gelmediğini belirtti.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden alınan bilgiye göre, Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi ilçe merkezinin 14 kilometre güneyinde Marmara Denizi açıklarında, saat 23.54'te, 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Tekirdağ il merkezi ve 8 ilçesinde de hissedildi. 5 saniye süren deprem nedeniyle Tekirdağlılar sokaklara döküldü.
Aniden sallantıyla uyandığını ifade eden bir bayan, “Deprem oluyordu. Aniden uyandım ve kendimi dışarı attım.” dedi. Depremin kısa sürdüğünü belirten bir vatandaş, “Kısa sürdü ama baya etkiliydi. Hemen kendimizi dışarı attık. Burada oturuyoruz. Vitrinlerimiz sallandı. Çok korktuk.” dedi.
Depremin merkez üssünün Marmara Ereğlisi ilçesi açıkları olduğunu söyleyen Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, “Olaydan sonra ilçeye hareket ettim. Şuanda Marmara Ereğlisi İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde durum değerlendirmesi yapıyoruz. Şuana kadar bize intikal eden bilgilere göre herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı. Binalarda çatlak olup olmadığını bilmiyoruz. İlçede incelemelerimiz devam ediyor.” dedi
Okunma Sayısı : 995
