ÖĞRENCİLERLE KUTLADI


ÖĞRENCİLERLE KUTLADI

 

 

Tekirdağ’ın köklü madencilik şirketlerinden birisi olan Kiremitçiler Madencilik, Dünya Madencilik Günü’nde üniversiteli öğrencileri ağırladı. Öğrenciler, madenin oluşumundan yakacak hale getirilmesine kadar olan süreç hakkında bilgi aldı.

 

Yarım asırdır madencilik sektöründe faaliyet gösteren Kiremitçiler Madencilik, Dünya Madencilik Günü’nü Edirne’nin Uzunköprü ilçesi Kırköy tesislerinde kutladı. Uzunköprü Gençlik Merkezi Gönüllü gençlik liderleri, Kiremitçiler Madencilik’in bir yıl önce faaliyete başlayan modern tesislerini gezdi.

 

ÜLKEMİZİN ENERJİSİNE ENERJİ KATIYORUZ

Öğrencileri yönetim binasında ağırlayan Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Kiremitçi, şirket ve kömürcülük sektörü hakkında öğrencileri bilgilendirdi. İş sağlığı ve iş güvenliği konusunda hassasiyetlerini anlatan Kiremitçi, “Öncelikle maden kazalarında şehit olan madencilerimize Allah’tan rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum. Allah mekanlarını cennet eylesin. Şirket olarak Malkara ve Uzunköprü olmak üzere 2 tesisimiz bulunuyor. Tesislerimizde vazgeçilmezimiz iş sağlığı ve güvenliği. Şirket olarak bizim felsefemiz eğer bir işçimizin parmağı kanayacaksa biz o işi yapmayalım. O parayı kazanmayalım. Kendimize neyi layık görüyorsak işçimize de onu sunuyoruz” dedi.

 

ÜLKEMİZİN ENERJİSİNE ENERJİ KATIYORUZ

Kömürün milli enerji olduğuna dikkat çeken Kiremitçi, “Sevgili gençler, bizler yerli ve milli enerjimiz olan kömürümüzü ülke ekonomisine kazandıran, dışa bağımlılığı azaltan yatırımcılarız. Hem istihdama katkı sağlıyoruz, hem de ülkemizin enerjisine enerji katıyoruz. Bizler Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yerli ve milli ekonomi yolundaki hedeflerini yakalamak için geceli gündüzlü mücadele ediyoruz. ‘Bizim kömürümüz bizim enerjimiz diyerek’ çalışıyoruz” diye konuştu.

 

HEDEF 100 MİLYON TON ÜRETİM

Türkiye’de yaklaşık 18 milyar ton kömür rezervinin olduğuna dikkat çeken Kiremitçi, “Son 2 yılda 60 milyon tonu bulan bir üretim gerçekleştirildi. Türkiye’de bu yıl 80 milyon ton yıllık yerli üretim hedefleniyor. Hedef 2018 sonuna doğru 100 milyon tonu yakalamak. Bu rakamlarla Cumhuriyet tarihinin en yüksek yerli kömür üretimine ulaşılacak. Ülkemizin 18 milyar ton kömür rezervi varken yılda 40 milyon tona yakın kömür ithal ediyor. Biz yerli üretimlerle bunun önüne geçeceğiz. Ülkemizin parası ülkemizde kalacak” sözlerini kaydetti. Daha sonra ise öğrenciler maden sahasını gezerek kömürün oluşumu ve çıkarılması hakkında yetkililerden bilgi aldı. Gezi sonunda ise öğrencilere ikram yapılarak hediyeler verildi.

 

350 KİŞİ ÇALIŞACAK

Kiremitçiler Madencilik’in Madencilik Günü’nde Uzunköprü İlçe Başkanı Çağatay Yılmaz da yalnız bırakmadı. Yönetim kurulu üyeleri Kadir Bilgin, Ali Yavuz ve Göksel Palalı ile birlikte ziyaret eden Yılmaz, tesisin ilçenin en modern tesisi olduğunu ifade etti. Tesis hakkında Yılmaz’a bilgi veren Kiremitçi, “Toplam 2 tesisimizde 500’ün üzerinde çalışanımız var. Kırköy tesisimizde Uzunköprü ve çevresinden 150 kişi çalışıyor. Yakın zamanda bu sayı 350 kişiye ulaşacak” dedi. Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri tesisi gezerek hatıra fotoğrafı çektirdi. 

 

 

Yayınlanma Tarihi : 5 Aralık 2017
Okunma Sayısı : 1373
reklam yan