Mavinin ve yeşilin en güzel tonu Ağva’da

Özellikle Marmara Bölgesi ve çevresinde oturanlar için hafta sonu yaklaştığı zaman yakın mesafede bir yerlere kaçma fikri yavaştan insanı sarmaya başlar. Akla hemen yakın mesafede bulunan ve şehir gürültüsünden uzaklaşmak için tercih edebilecek yerler gelir. Bunlardan biri şüphesiz Ağva. Gelin Ağva’yı birlikte tanıyalım.

 

 Ağva günübirlik ya da hafta sonu tatili için tercih edilebilecek mükemmel yerlerin başında gelir. deniz-kum-güneşin en güzel zamanlarını ve yeşilin en güzel tonlarını bulabileceğiniz mükemmel ve yakın bir kasaba olmasından dolayı tercih edilir.

Yavaş yavaş Ağva turu yapmaya mı karar veriyorsunuz? O zaman sıra Ağva gezisi öncesi Ağva hakkında birkaç önemli detay vermeye geldi.

Doğa ile iç içe olmak ve şehir stresinden uzaklaşmak için bahar aylarında ve kış mevsiminde dahi gidebileceğiniz Ağva hakkında en çok sorulan soru “Ağva nerede ?” sorusudur

Ağva, İstanbul’un Anadolu yakasında, Karadeniz kıyısına yakın Kuzey bölgede bulunuyor. Peki “Ağva nereye bağlı ?” hemen onu da belirtelim: İki nehir arasında bulunan Ağva, İstanbul’un Karadeniz kıyısında bulunan Şile ilçesinin bir beldesi olarak ön plana çıkıyor.

 

Ağva iki nehrin güzelliği arasında bulunmasının yanı sıra, denizin keyfini çıkarabilecek uzun bir plajı, çevrede yapılacak doğa yürüyüşü için Ağva yürüyüş parkurları, piknik alanları, koyları ve Ağva şelaleleri ile zengin bir gezi rotasına sahip. İstanbul çevresinde kısa bir tatil yapalım düşüncesi belirdiği zaman, ilk akla gelen yerlerden birisi olan Ağva’yı deniz tatili için tercih edebilir; Ağva ve çevresinde bulunan piknik alanlarında günübirlik keyif çatabilir, nehir kenarında bulunan otellerde ya da restoranlarda kahvaltı yada akşam yemeği için keyif yapabilirsiniz. 

Ağva kasabasına gelmişken şehir merkezinde Yeşilçay nehri üzerinde olan meyhanelerde ve Göksu nehri üzerindeki otellerin restoranlarında akşam yemeği keyfi yapabilirsiniz.

Ağva’da kamp yapmak mı? Neden olmasın. Ucuza konaklamanın ve doğa ile baş başa olmanın en güzel yolu kamp atmaktır. O zaman size Ağva’da nerede kamp atılır listesini çıkaralım.

Ağva kamp alanlarında ilk olarak Ağva Göksu nehrine ulaşmadan önce Kurfallı plajına yakın mesafede Seferoğulları Camping bulunuyor. Büyük bir alana yayılmış ve yemyeşil bir ortamda bulunan bu kamp alanı aileler için tasarlanmış bir ortama sahip.

Özellikle yeme-içme konusunda üç öğün hizmet veren kamp alanında Ağva piknik alanlarından biri de burada bulunuyor. Plaja da yürüme mesafesinde olmanız burayı dahada cazip bir hale getiriyor.

 

Ağva’da bir diğer kamp alternatifi ise Ağva turu yaptığınızda görmeden dönmemeniz gereken yerlerin başında gelen Kilimli koyunda bulunan Kilimli Sahil Kamp Alanı.Tertemiz bir denize sahip, manzarasıyla sizi cezbeden Kilimli koyunda çadır kampıyapmak Ağva’da olmanın en güzel nedenlerinden biri olabilir.

Ağva’da kamp alternatifleri içinde son olarak denize yakın mesafede değil de, kendinizi yemyeşil doğanın tam içinde bulacağınız son tavsiyem ise Ağva Kamping alanı. Kurfallı köyünde bulunan bu kamp alanında huzurlu ve sessiz bir kamp deneyimi sizleri bekliyor.

 

Yayınlanma Tarihi : 2024-5-6 15:52:34
Okunma Sayısı : 1106
kiremitçiler