TRAKYA ÇİFTÇİSİ LÜKS TRAKTÖR HASTASI ÇIKTI

 

 

TRAKYA ÇİFTÇİSİ LÜKS TRAKTÖR HASTASI ÇIKTI

 

 

 

Trakya’da çiftçilerin ihtiyacından fazlası olan lüks traktörlere para verdiğini söyleyen Zetor Traktörleri Türkiye Distribütörü Behçet Durak, “Çiftçimiz maalesef traktör seçimini iyi bilmiyor. Hava olsun diye ihtiyacının fazlası lüks traktör alıyor.” dedi.

 

Çek Cumhuriyeti üretimi Zetor Traktörleri’nin Türkiye Distribütörü Akdeniz Tarım şirketinin sahibi Behçet Durak, Türk çiftçisinin traktör alımında özen göstermediğini söyledi. Çiftçilerin traktör seçiminde piyasa araştırması yapmadan çevredekilerin tavsiyeleriyle traktör aldığını kaydeden Durak, “Maalesef çiftçilerimiz arazisinin büyüklüğü ve ihtiyaçları doğrultusunda traktör seçimi yapmıyor. İhtiyacı olmadığı halde işlediği küçük arazisine çift çeker traktör alıyor. Özellikle başta Trakya çiftçisi olmak üzere çiftçilerimizde lüks traktör hastalığı var. Sırf hava olsun diye çiftçilerimiz lüks traktörlere boş yere para yatırıyor.” dedi.

 

Avrupa’da bir traktörün bütün araziyi işlediğini kaydeden Durak, “Bizde durum çok farklı. 50 dönüm arazisi olan çiftçinin dahi çift çeker traktörü var. Bir köyde hemen herkesin bir traktörü var. Lüks tutkunu bir milletiz. Bunun yerine arazinin gereksinimini karşılayan traktörler almalıyız. Küçük arazilere sahip çiftçilerimizin daha ekonomik ve pratik traktörleri tercih etmesi gerekir.” dedi.

 

Traktör alacaklara da tavsiyelere bulunan Durak, “Öncelikle çiftçilerimiz arazisinin ihtiyacı olan çapta bir traktör belirlesin. Boş yere parasını ihtiyacı fazlası traktörlere yatırmasın. Çiftçilerimiz alacağı traktörü mutlaka test etsin. Mümkünse traktörle tarla sürüp çekiç gücünü ve performansını yakından görsün. Yedek parça ve servis ağına dikkat etsin.” dedi.

Yayınlanma Tarihi : 12 Eylül 2012
Okunma Sayısı : 1440
kiremitçiler