Kültür ve lezzet cenneti, Gaziantep
Köklü geleneği, binlerce yıllık tarihi yapıları, zengin mutfağı ve modern ile gelenekseli birleştiren kent hayatıyla Gaziantep, her göreni kendine hayran bırakan bir şehir.
Gaziantep, Güneydoğu'nun kültür ve lezzet cenneti. Sadece hafta sonu gidip, Gaziantep Merkez'i keşfedebilir, tarihi sokaklarında gezebilir ve inanılmaz lezzetleri ile kendinizden geçebilirsiniz.
Zaten birçok tarihi bina, müze ve yapı, Gaziantep Kalesi'nin hemen yanından başlayan sokakta yer alıyor. Yaklaşık 1 saat içinde, çok da keyifli bir yürüyüşle tüm tarihi çarşısını gezebiliyorsunuz. Meşhur Bakırcılar Çarşısı, Bayazhan, Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Naib Hamamı, Zncirli Bedesten, şehrin içindeki mağara kafeler, Tarihi Gümrük Hanı hepsi aynı yerde.
Bunlardan bazılarını ise hala hizmet veriyor. Tarihi Gümrük Han'a gidip iki renkli kahvenizi içebilir, el işlerinden alabilirsiniz. Biraz daha ilerleyince Tarihi Tahmis Kahvesi'nde menengiç kahvenizi yudumlayabilir ve dinlenebilirsiniz.
Ve gittiğinizde mutlaka meşhur baklavalarından ve etlerinden yemeyi de unutmayın. Siz de tadınca bakınca, eminim bizim gibi bir sonraki tatilinizin planını yapacaksınız.
Müzeler: Gaziantep gezinizin en keyifli durakları şüphesiz Gaziantep müzeleri olacak. Sadece ülkemizde dünyanın da sayılı müzelerindenZeugma Mozaik Müzesi'ne ev sahipliği yapıyor Gaziantep. Bunun yanı sıra Gaziantep Kahramanlık Panorama Müzesi, Bayazhan Kent Müzesi, Yesemek Açık Hava Müzesi, Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Gaziantep Mevlevihanesi Vakıf Müzesi, Gaziantep Arkeoloji Müzesi, Hasan Süzer Etnografya Müzesi, Medusa Cam Eserler Müzesi de mutlaka görmenizi önerdiğimiz müzeler arasında.
Antik Kentler ve Örenyerleri: Binlerce yıllık bir tarihe ve zengin bir kültüre sahip olan Gaziantep'te gezginlerin uğramadan geçmediği rotalardan Zeugma Antik Kenti sizi kendine hayran bırakacak. Ayrıca Dülük Antik Kenti, Karkamış Harabeleri, Cıncıklı Örenyeri, Dolmen Mezarları, Zincirli Örenyeri de gezebileceğiniz yerlerden.
Kaleler: Gaziantep'in simgelerinden Gaziantep Kalesi, ve yine tarihi öneme sahip olan Araban Kalesi, Rumkale ve Tılbaşar Kalesi'ni rotanıza ekleyebilirsiniz.
Anıt Mezarlar: Araban ilçesi Hisar Köyü'ndeki Hisar Anıt Mezarı, Araban ilçesi Elif Köyü'ndeki Elif Anıt Mezarı, Araban ilçesi Hasanoğlu Köyü'ndeki Hasanoğlu Anıt Mezarı Gaziantep'te görebileceğiniz yerlerden. Gaziantep Anıt Mezarları'na gününüzün yarısını ayırabilirsiniz.
Bedestenler ve Çarşılar: Gaziantep ruhunu en yakından tanıyabileceğiniz yerle Gaziantep çarşıları. Dünyaca ünlü Bakırcılar Çarşısı'nı, Gaziantep Altın Çarşısı'nı, tarihi Zincirli Bedesten ve Kemikli Bedesten'i gezmeden Gaziantep'ten ayrılmayın.
Hamamlar: Şeyh Fethullah Hamamı, Hüseyin Paşa Hamamı, Keyvanbey Hamamı, İki Kapılı Hamam, Naib Hamamı, Nakıpoğlu Hamamı, Tabak Hamamı, Eski Hamam ve Gaziantep Pazar Hamamı Gaziantep'te günümüze ulaşabilmiş tarihi hamamlar. Dilerseniz gezi rotanıza bu yapıları da ekleyebilirsiniz.
Camiler: Gaziantep'te özellikle Osmanlı döneminden kalan pek çok tarihi cami var. Farklı mimari özelliklere sahip olan bu camilerden Ömeriye Camii, Kurtuluş Cami, Ali Nacar Camii, Şeyh Fethullah Camii, Hacı Nasır Camii, Eyüpoğlu Camii, Bostancı Camii, Kabasakal Paşa Camii, Gaziantep Ahmet Çelebi Camii, Tahtani Camii, Tekke Camii, Nuri Mehmet Paşa Camii ve Hüseyin Paşa Camii gezebilecekleriniz arasında.
Kiliseler: Camilerin yanı sıra Gaziantep'te gezebileceğiniz tarihi ibadethaneler arasında kiliseler de yer alıyor. Kendirli Kilise ve Nizip Fevkani Kilisesi bu tarihi kiliseler arasında görmenizi önerdiğimiz yerlerden.
Tarihi Gaziantep Evleri: Gaziantep'in bir diğer simgesi de Tarihi Gaziantep Evleri. Yüzlerce yıllık geçmişe sahip olan Gaziantep Evleri'yle şehirdeki geziniz sırasında sıkça karşılaşacaksınız.
Yaylalar ve Mesire Yerleri: Gaziantep tarihi yapıları ve otantik atmosferi ile olduğu kadar doğası ile de görülmeye değer bir yer. Eğer bahar ya da yaz aylarında Gaziantep'te bulunacaksınız Hızır Yaylası ve Sofdağı Yaylası'na çıkmanızı, Dülükbaba Ormanı, Burç Ormanları, Kavaklık ve Karpuzatan Mesire Yeri'nde piknik yapmanızı öneriyoruz.
Okunma Sayısı : 3055