Genç ama tecrübeli bir isim Kuaför Sabri Çalışkan


Genç ama tecrübeli bir isim Kuaför Sabri Çalışkan

 


Kuaför salonları şüphesiz ki özellikle hanımlar için vazgeçilmez adreslerin başında geliyor. Hanımlar mutlu günlerinde olsun mutsuz günlerinde olsun soluğu kuaför salonlarında alıyorlar desek mübalağa etmiş olmayız sanırım. Biz de bu gerçeği göz önünde bulundurarak bu haftaki röportaj sayfamızda Tekirdağ’da yeni açılan Sabri Çalışkan Cut Color Club Kuaför Salonu’na yer vermek istedim. Salon her ne kadar yeni açılmış olsa da Kuaför Sabri Bey mesleğe 11 yaşında başlamış bugüne bugün 15 yıllık tecrübeye sahip olan biri. Açtığı keyifli salonu ile Tekirdağ’da son derece kaliteli hizmet sunuyor.

 


Sabri Çalışkan,  mesleğe henüz küçük yaşlarda başlamış, yanında çalıştığı kuaförlerden ve aldığı eğitimlerden kendini yetiştirerek kendi kuaför salonunu çok kısa bir süre önce açtı. 26 yaşındaki genç kuaför Sabri Bey disiplinli ve azimli yapısıyla kalite ve güler yüzü de ekleyerek memnuniyet verici hizmet sunuyor. Geniş bir müşteri portföyü olan Sabri Bey işine gönülden bağlı biri. Göze hitap eden salonunda kendisi gibi başarılı ve dinamik ekibiyle kısa sürede dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Sabri Bey’in salonuna girdiğinizde zaten kendinizi iyi hissetmeye başlıyorsunuz. Bu hissi size veriyorlar. Bu yüzden deneyimlemeyenler var ise mutlaka bir hizmet almasanız bile kahve içmeye gidin derim ben. Şimdi  isterseniz gelin mesleğe nasıl başladı, zorlukları, güzellikleri nelerdir kendisinden öğrenelim.



Habibe Tilki Üzel: Sabri Bey öncelikle sizi biraz tanıyabilir miyiz?

Sabri Çalışkan: Elbette, ben Sabri Çalışkan 1993 doğumluyum. 11 yaşımda mesleğe giriş yaptım. 15 bu işin içindeyim. İlk olarak 100. Yıl’da bulunan Murat-Yasemin yanında başladım. Çırak olarak girdim. Aslına bakarsanız 11 yaşında iken ilk iş için başvurduğumda erkek berberi olarak bilip içeri girmiştim. Fakat kadınlar için kuaför olduklarını içeriye girip tanışınca anladım. Böylece tatlı bir tesadüf bugün bana çok sevdiğim işimi verdi.  Çırak dönemimi orada geçirdim. Sonrasında çarşıya geçtim. Çarşı her şey açısından daha hareketli olduğu için pişmem çarşıda oldu. 21 yaşımda Murat Güner’in yanına girdim ve yerimi açana kadar orada idim. Murat Beyin hakkı çoktur. 5 sene yanında çalıştım ve beni pekiştirmek anlamında resmen büyüttü desem yanlış olmaz. Net bir şekilde öğretti. Bizim mesleği öğrenme aşaması zordur. Eskiden boyanın detaylarını saklı yapanları bile gördüm ben püf noktalarını öğrenmeyelim diye. Kendisine bir kez daha teşekkür ederim.

 

H.T.Ü.: Henüz çok genç ve yaşamın başındasınız. Fakat aynı zamanda kendi yerini açmış, kendini kanıtlamış bir kuaförsünüz. Bu genç yaşta bunu başarmak nasıl oldu?

S.Ç.: Çok teşekkür ederim. Çalışmaktan kaçmamak ve bunu yaparken işini sevmek kesinlikle şart. Ben her zaman azimli, çalışkan ve kendine kadar hırslı biriyim. Bizim meslekte herkesin hayali kendi yerini açmaktır. Elbette benim de haylim buydu. Fakat sıradan basit bir dükkan olmasını hiç istemedim. Bu yüzden de yerimi açarken her noktasına çok özendim. Yorumlar da çok tatmin edici. Evet, yaş olarak küçüğüm ama ben meslekte uzun yıllardır varım. Tecrübelerime güveniyorum. Fakat ben tecrübeliyim deyip yerimde saymıyor sürekli eğitimlere katılıyorum. Modayı güncel olarak takip ediyorum. Bizim meslekte tamam ben oldum dersen işte o zaman kaybetmeye başlarsın diye düşünüyorum.

 

 

“Salonuma gelen herkes müşteri değil benim için misafirdir.”

H.T.Ü.: Açılışı ne zaman yaptınız?

S.Ç.: Açılışı 28 Ekim’de yaptık. Henüz çok az bir süre odu fakat şu var ki elbette yeri yeni görüp gelenler ama zaten benim belli bir müşteri kitlem vardı. Onlar şimdi benim salonuma geliyorlar. Onlara ve beni tercih edecek herkese daha iyi hizmet vermek için ben hem ekibimle kaliteli hizmet sunuyorum hem de salonumu olabildiğince nezih ve şık bir hale getirerek gelen herkesin kendini iyi hissetmesini sağlamaya gayret ediyorum. Salonuma gelen herkese ben asla müşteri gözüyle değil de evime gelen misafir gibi bakıyorum. Mutlaka ikramlarda bulunuyoruz, kahvenin yanında kağıt fallar koyuyoruz o anlık bir gülümseme oluşsun diye. İlla kişi gelip bir şey yaptırmak zorunda da değil. Her zaman fikir alışverişine, sohbete kapımız herkese açıktır.

 

H.T.Ü.: Gerçekten salon kendini gösteriyor. Hem dışarıdan öyle hem de içine girince insana ii gelen bir aurası var. Biraz salonun özelliklerinden ve hangi hizmetlerden yararlanabildiğinden bahseder misin lütfen?

S.Ç.: Elbette. Salonumuz 4 katlıdır. 250 m2 civarıdır, 100 m2 bahçe alanımız var. Bahçemizin düzenlemesi ile ilgili de yaza planlarımız var inşallah. Her gün hizmet veriyoruz sabah 08.30 akşam kışın 18.30 saatleri açığız. Yazın kapanış saatimiz değişiyor tabii. Salonumuzda saça dair her türlü hizmeti veriyoruz. Botoks bakım, kalıcı fön, mikro kaynak, bant kaynak, kişisel bakım, ipek kirpik, lifting, manikür, pedikür, kaş kontör gibi her türlü hizmeti profesyonel bir şekilde sunuyoruz.

 

H.T.Ü.: Fiyat politikanız nasıl peki?

S.Ç.: Fiyatlarımız en üstlerde değil. Ancak yaptığımız işin kalitesi ve kullandığımız ürünler kesinlikle kaliteli. Elbette iyi hizmetin bir karşılığı var ama dediğim gibi üst kısımda değil fiyatlarımız malum ülke olarak da ekonomik durumlar çok parlak değilken fiyatları çok yüksek tutmanın da anlamı yok bence.

 

“Her defasında ilk kez yapıyor gibi dikkat ediyorum”

H.T.Ü.: Sabri Çalışkan mesleğinde en çok neyi yaparken keyif alıyor?

S.Ç.: Dediğim gibi ben mesleğine çocuk yaşta bağlanmış biriyim. Benim için ayırım yok. Her zaman yapabildiğimin en iyisini yapmaya uğraşıyorum. Kaç kere saç kesmiş, boyamış olsam da ilk yapıyor gibi dikkat ediyorum. Fakat en çok kesim yaparken çok ama çok keyif alıyorum. Odaklanma, düşünme, hayal etme bunların hepsinin beynimde, parmaklarımda birleşmesi beni ayrı mutlu ediyor.

 

H.T.Ü.: Mesleği öğrenmeye çalışanlara ne tavsiye edersiniz?

S.Ç.: Ben aslında çok bilmişlik yapıp uzun tavsiyeler vermek istemem. Çünkü kıymetli hocalarım, meslek büyüklerim varken çok bilmiş tavırlara girmek bana yakışmaz. Ben sadece 15 yıldır bu mesleğin içinde olan biri olarak şunu söylemek isterim ki; sürekli öğrenmeye devam etsinler, asla ara vermesinler. Kısa bir ara bile bu meslekte kişiye sil baştan yaptırabilir. Hocalarını iyi dinlesinler. Ben bunu yaptım hep gözlemledim hem dinledim. Salonumu açarken dahi meslek büyüklerime danıştım. Bu konuda da özellikle salonumu açarken bana akıl veren, çok destek olan ağabeyim Uğur Durak beye çok teşekkür ediyorum. Tecrübe olarak bana çok yardım etti kendisi.

 

H.T.Ü.: Bu sene renk ve kesimde neler moda? Modayı diziler, televizyon dünyası gerçekten çok etkiliyor mu?

S.Ç.: Bu senede yine son 3-4 yıldır olduğu gibi ombre renklendirmesi çok moda. Bebe kumralları çok moda, kesimde kısa düz kesim, küt tarzı kesimler çok moda. Modayı kesinlikle televizyon dünyası belirliyor. Gelip mesela şu ünlünün saçından istiyorum diyorlar. Doğrusunu isterseniz her renk, her kesim herkese olmaz. Çünkü kafa şekli dahi bu işte çok önemli. Biz bunu da elbette izah ediyoruz. Ama ısrarla istiyorsa elbette yapıyoruz. Bazıları ısrarla saçımı sarı yap diyor. Olmayacağını anlatsak bile istiyor. Fakat saç bundan çok hasar alacaksa biz genelde yapmamayı tercih ediyoruz.

 

H.T.Ü.: Tekirdağlı kuaförler hakkında ne düşünüyorsunuz?

S.Ç.: Bunu net bir şekilde söyleyebilirim ki şehrimizin kuaförleri gerçekten çok başarılı. Bunu eğitimlere gidiyorum ve farkı oralarda da görüyorum. İşini çok iyi yapan kuaförlerimiz mevcut.

 

 

“Tekirdağlı hanımlar bakımlı gözükmeyi seviyorlar”

H.T.Ü.: Tekirdağlı hanımların kuaför ile arası nasıl?

S.Ç.: Tekirdağlı hanımlar bakımlı hanımlar. Özenli gözükmeyi seviyorlar. Düzenli olarak kuaföre geliyorlar. Ayrıca takip de ediyorlar. Öyle gelip sıradan şunu bunu istiyorum demiyorlar. Araştırıp geliyorlar. Bu bizim açımızdan da memnuniyet verici. Benim müşteri portföyüm genelde çalışan kesimden oluşuyor. Bu yüzden de düzenli olarak işlemlerini yaptırıyorlar.

 

H.T.Ü.: Ekibinize de baktığım zaman gayet genç, dinamik, misafirperver ve güler yüzlü olduklarını görüyorum. Sizin hizmetinizi sunarken olmazsa olmazınız nedir?

S.Ç.: 10 kişi hizmet veriyoruz. Genelde randevulu çalışıyoruz. Fakat habersiz gelenleri de asla bekletmek istemiyoruz. Herkesle özenle ilgileniyoruz. Ben yapı olarak da disipline önem veren biri olduğum için disiplin, müşteri memnuniyeti, güler yüz, gerektiği kadar mesafe, hijyenik olmak, kaliteli ürün kullanarak kaliteli hizmet sunmak benim ve ekibimin olmazsa olmazıdır. Hem kendime hem de ekibime çok güveniyorum.

 

H.T.Ü.: Henüz çok yenisiniz fakat gelecek planlarınızda neler var?

S.Ç.: Doğru salonumuzu yeni açtık fakat geleceğe dair güzel proje planlarım aklımda var. Şuan bunları tam anlatmak istemem çünkü henüz zamanları var ama kesinlikle şehrimize yakışır planlarımız mevcut. Yerinde saymayı sevmediğim için daima üzerine koyarak ilerlemek benim en büyük hedefimdir.

 

H.T.Ü.: Sabri Bey bize zaman ayırdığınız için çok teşekkür eder iyi çalışmalar dileriz. 


Yayınlanma Tarihi : 1 Ocak 1970
Okunma Sayısı : 4233
reklam yan