ALTAYOĞLU İLE ENİNE BOYUNA
ALTAYOĞLU İLE ENİNE BOYUNA
Seçimle gelen elbet yine bir gün seçimle gider. Ancak oturduğu koltuğun farkında olan, her şeyden önce yaşadığı, görev yaptığı toprakları seven insanlar uzun süreli hizmette bulunabilirler. Şüphesiz Hayabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu bu tanıma fazlasıyla uyuyor. İlçesini, insanlarını seven Başkan Altayoğlu “yeter ki ilçem gelişsin, insanları rahat ve mutlu yaşasın, kalıcı hizmetlerle Hayrabolu’yu kasaba havasından çıkarıp modern bir görüntüye kavuşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz” diyor.
Gazetemizin bu sayısında siz değerli okuyucularımız için yaptığı çalışmalar ile bir hayli takdir toplayan Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu’nu ziyaret ettik. Makamında gerçekleştirdiğimiz ziyaret, röportaj havasından çok karşılıklı güzel sohbet niteliğinde sürdü. Merak ettiklerimizi ve yaptığı çalışmaları büyük bir samimiyetle anlatan Altayoğlu, sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşın beğenisini giderek kazanıyor ki vatandaşla diyaloğuna şahit olunca bunu daha iyi anlamış olduk. Bunun yanı sıra Fehmi Başkan her şeyi ince eleyip sık dokuyarak hayata geçiriyor bunu yaparken de belediye bütçesini har vurup harman savurarak değil en iyi şekilde faydalanarak gerçekleştiriyor. Genç, dinamik ve yeni projelere her zaman açık olduğunu belirten Başkan Fehmi Altayoğlu güzel, değişen ve gelişen bir Hayrabolu için çalıştığını ifade ederek ekliyor, “biz bu ilçenin sadece bugününe değil 20 yıl sonrasına da çalışıyoruz, hizmetlerimiz günü kurtarmalık değil uzun soluklu çalışmalardır.”
Hayrabolu’nun gelişimi için elinden gelenin fazlasını yapmaya çalıştığını vurgulayan Başkan Altayoğlu birbirinden güzel ve kıymetli projeleri hayata geçirmek için start verdiklerini bu projelerin tamamlanmasıyla Hayrabolu’nun çok değişmiş olacağını dile getirdi. Hizmetin partiler üstü bir şey olduğunu söyleyen Başkan Altayoğlu şu şekilde devam etti: “4 mera ıslahı yaptık. 1500 dekar yem bitkisi ekilecek. Küçük şehir büyük şehir diye bir ayırım biz de yok. Biz de önemli olan insan ve insanın hak ettiği hizmetle buluşması var. 10 odalı hayvan bakım evi yaptık. Bu konuda şikayetler bir hayli fazlaydı. Böylece veterinerlik hizmeti sağlanmış oldu. Bu konuda belki de daha fazlası yapılmalı hatta bakanlıkça çözümler alınmalı. Muhtarla veteriner hekimler bağlantılı çalışıyor ama bu yeterli olmuyor. Bu ilçenin ne yazık ki en büyük sorunu göç ve işsizlik. Biz OSB’de ciddi firmalar yetiştirip istihdam yaratmak istiyoruz. Büyükşehir’den de tabii ki daha fazla destek bekliyoruz. Dediğim gibi ben hizmete, insana sunulan güzelliklere bakıyorum ve bu makamda olduğum sürede bu hep böyle kalacak. İlçenin ihtiyacı olan vizyon projeleri ise bizler şu şekilde belirledik:”
1) Açık-Kapalı Pazar Alanı Projesi
2) Sosyal - Kültürel Tesis Projesi
3) Uğur Mumcu Kent Parkı Projesi
4) Kültür-Sanat ve Kongre Merkezi Projesi
5) Hayvan Pazarı Projesi
6) Hayvan Barınağı Projesi
7) Hayrabolu Belediyesi Hizmet Binası Projesi
8) Yaşlı Bakım Evi Projesi
9) Sosyal Konut Projeleri ve Romen TOKİ Projesi
10) Kapalı Katlı Otopark Alanları (min. 2 adet)
Tüm bu projelerin değerlendirmelerini ana hatlarıyla Başkan Altayoğlu’ndan siz kıymetli vatandaşlarımız için aldık ancak hepsini bir anda yazmak sayfaları bulacağından bu hafta bir kaçının detaylarını sizlerle paylaşacağız. Kalanına ise elbette daha sonraki sayımız da yer vereceğiz.
Açık – Kapalı Pazar Alanı Projesi
Hayrabolu Belediye Başkanı ilçesi adına iyi bir şeyler yapmanın verdiği heyecanla projelerini tek tek anlattı. Gelin isterseniz ilk olarak Açık-Kapalı Pazar Alanı Projesi’ni dinleyelim. Başkan Altayoğlu, “İlçemiz sebze ve giyim pazarı şehir merkezinde ve ara sokaklarda hizmet vermekte olup; bu durum ses ve görüntü kirliliğine sebebiyet vermekte ve çevrenin kirlenmesi de kaçınılmaz olmaktadır. Ayrıca açık-kapalı pazar alanlarımızın kent merkezinde yer alması sebebiyle; kent merkezinde oldukça yoğun bir yaya sirkülasyonu ve taşıt trafiği oluşmakta, bu durum hem yerleşik halkımızın mağduriyetine hem de verilen kentsel-sosyal hizmetlerin (itfaiye, sağlık, temizlik...) aksamasına neden olmakta, güvenlik sorunları da yaşatmaktadır. "Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik" doğrultusunda Hayrabolu Belediyesi olarak, hızla büyüyen ilçemiz halkının gereksinim duyduğu açık-kapalı pazar yeri ihtiyacını karşılamak amacıyla sabit pazar yeri alanlarının projelendirerek hayata geçirilmesini istedik. Halka daha iyi hizmet verilebilmesi amacıyla kurulacak olan sabit açık-kapalı pazar yerlerinin hizmete sunulmasıyla, mevcut pazar yerlerinde yaşanan trafik yoğunluğu ve çöp birikmesi gibi sorunların çözülmesi hedeflenmektedir. Halkımız temiz, derli toplu, rahat bir ortamda alış verişlerini yapacaklardır. 7 bin m2 bir alan üzerine pazar yerimiz kurulacak. 2 bin m2 olan bir yerimiz daha var pazar yerinin devamında orayı da yeşil alan olarak düzenleyeceğiz. İnsanlar oturabilecek, dinlenebilecekler burada. Görsel olarak da çok güzel olacak. Bu arazi üzerindeki dikili 47 ağacı söküp zarar vermeden biraz ilerideki uygun bir yere tekrar diktik. Burada gözüken elektrik direklerini de kaldırıp yerin altına koyacağız kabloları. Burası ilçemiz için cazibe merkezi de olacak. Trafik rahatlayacak. Cadde hareketlenmiş olacak. Biz tarih olarak 29 Ekim’de açılış yapmayı düşünüyoruz ancak eğer hızlı bir şekilde giderse 10 Ağustos festival zamanı da açabiliriz. Ayrıca yine bu civarda uygun bir alanımız var. 4 bin 500 m2 kadar. Burasını da çocuklarımız için çok güzel bir oyun alanı olarak yapacağız. Yeter ki ilçemiz hak ettiği hizmeti bulsun.
Sosyal – Kültürel Tesis Projesi
Başkan Fehmi Altayoğlu, diğer bir proje olan Sosyal – Kültürel Tesis Projesi’nin detaylarını ise şu şekilde aktardı: “bu proje de bizi bir hayli heyecanlandırıyor. Şehircilik açısından çok iyi bir çalışma olacağından şüphemiz yok. Halkımızın ihtiyaç duyduğu kültürel-sosyal, sportif, eğlenme-dinlenme… aktivitelerini gerçekleştirebileceği özellikli bir mekan oluşturmak amacına yönelik olarak, belediyemizce yapılması düşünülen Sosyal-Kültürel Tesis Alanında; halk oyunları ve mesleki geliştirme kursları, hobi kursları, kreş, açık-kapalı spor alanları, yarım olimpik yüzme havuzu, kafeterya-restoran, mescit, amatör müzik salonu, botanik bahçesi... gibi fonksiyonlar ve bu alanlara hizmet verebilecek idari-ticari birimler yer alacaktır. Biz bu projelere neden çok önem veriyoruz çünkü baktığımız zaman Hayrabolu’nun nüfusu artmıyor azalıyor, insanlar zaman geçirecek yerlere ihtiyaç duyuyor. Fakat ilçemizde bu tip yerler ne yazık ki yok. Ama bundan sonra olacak. Biz alt yapı çalışmalarımızı yüzde 90 oranında tamamladık. Artık bu tip çalışmalarla ilçemizin çehresini değiştireceğiz. İnsanımız sosyal ortamları olan bir ilçede yaşasın ama kent merkezi tadı alsın istiyoruz. Kadınlarımız aktif olsun ki ben ilçemizin hanımlarına çok önem veriyorum. Yapacağımız büyük parka da Zübeyde Hanım adını bu yüzden vermek istedim. Benim hanım temizlik işçilerim var. Bu Hayrabolu tarihinde bir ilktir. Çocuklarımız spor ve müzik ile uğraşabilsin. Müzik ve spor ile büyüyen çocuktan asla zarar gelmez. Ben hanımlarımıza ve çocuklarımıza çok kıymet veriyorum. Onlar için de yaşam alanları oluşturmaya bu yüzden uğraşıyorum. 2017 ve 2018’de tüm projelerimiz bitmiş olacak inşallah o zaman son hallerini de sizlerle paylaşırız.”
Okunma Sayısı : 1130