GÖZ ESTETİĞİ ÖNEMLİ

 

Göz ve Göz Çevresi Estetiğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

 

Kızgınlıklarımızı, sevincimizi, aşkımızı, acımızı ne varsa içimizde hepsi gözlerimizden anlaşılır. Duygularımızı ifade etmemize yardımcı olan bakışlarımıza anlam kazandıran ise göz çevremizdir. Göz çevresi yüzümüzün en hassas bölgesidir. Güneşten ve soğuk havalardan çok etkilenir Göz çevresindeki kas yapısı zayıftır, daha çok yıpranır. Göz çevresinde bulunan deri yüzümüze oranla 7 kat daha ince bir deridir. Göz çevremizin gergin durmasını sağlayan tek bir yuvarlak kas bulunmaktadır.

Göz çevresinde yaşam koşullarına ve yaşa bağlı olarak pek çok sorun ile karşılaşılabilir ve bu sorunların tedavisinde dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.

• Göz çevrenizde yapılacak uygulamaların, gözün görme kalitesini etkileyip kalıcı hasar bırakmaması için Oküloplasti (göz estetiği) konusunda eğitim almış göz doktorlarınca yapılması gerekmektedir.

• Oküloplasti ameliyatı yapacak doktorun göz estetiği vakaları konusundaki deneyimi ile kurumun teknolojik ve hijyenik altyapısına dikkat edilmelidir.

• Komplikasyon riskinin önlenmesi için ameliyatınızın göz estetiğine özel tasarlanmış ameliyathanelerde gerçekleşmesi gerekmektedir.

 

 

Göz Estetiği Hayata Bakışınızı Güzelleştirir

 

Göz Estetiği Hayata Bakışınızı Güzelleştirir

Kimi zaman genetik etkenler kimi zaman yaşam tarzından oluşan değişiklikler vücudun her bölgesinde olduğu gibi göz çevresinde de kendini gösteriyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de özellikle kadınların estetik kaygıları, cerrahi gelişmelerin yanı sıra kozmetik pazarını da milyar dolarlara ulaştıran bir sektör haline getirdi. Her gün el kırışıklıkları, gıdı sarkmaları, liposuction, son dönemin en favori uygulaması botox ve her gün yeni bir teknolojiyle artan mucize çözümler, güzelliğine önem verenler için hizmete sunuluyor. Ancak konu, göz çevresi olduğunda durumun hassasiyeti artıyor.

Göz Kapağı Problemlerine Son

Trakya Göz Hastanesi Op.Dr. Burhan Bilgin, göz bölgesine uygulanacak estetik uygulamalarda göz anatomisinin bilinmesinin önemine dikkat çekerek, “Oküloplasti adı fazla bilinmese de göz kapağı cerrahisi olarak tanımlanıyor. Göz kapağıyla ilgili şekil bozuklukları, yüz felci sonucunda oluşan göz kapağı problemleri, göz kapağında çıkan tümörler, göz kapağı düşüklükleri ve torbaları gibi her türlü cerrahi girişim oküloplastik cerrahinin alanına giriyor. Ancak bunlar içerisinde en çok öne çıkan konu özellikle sonradan oluşmuş göz kapağı sarkmaları ve torba oluşumları” diye konuştu.

Uzmanlar Yapmalı

Göz kapağının çok ince bir deriyle kaplı olması nedeniyle vücuttaki diğer dokulardan farklı bir yapıya sahip olduğunu anlatan Op.Dr.Bilgin, “Göz kapağı sorunlarında genetik faktörlerin etkisi de azımsanmayacak kadar yüksektir. Ancak ne olursa olsun çözümsüz değildir. Göz kapağı cerrahisinin göz kapağı anatomisine yakın ve kozmetik cerrahi ilkelerini bilen oküloplastik cerrahlar tarafından gerçekleştirilmesi daha başarılı sonuçlar elde edilmesine neden olmaktadır” dedi.

Doğal ve Sağlıklı Bir Görünüm

Göz estetiğinin başarı hedefinin kişinin daha sağlıklı ve doğal bir görünüme kavuşması olduğunu belirten Op. Dr. Bilgin , bu ameliyatların hedefinin hastayı olduğu yaşta ama çok daha sağlıklı ve dinç bir görünüme kavuşturmak olduğunu söyledi. Op. Dr. Bilgin, böyle bir görünümü sağlayabilmek ve başarılı bir ameliyat olabilmesi içinse ameliyatların gözkapağı anatomisine yakın ve kozmetik cerrahi ilkelerini bilen oküloplastik cerrahlar tarafından yapılması gerektiğini vurguladı.

30 Dakikada İşlem

Göz kapağınızda oluşan sorunlardan kurtulmak için gireceğiniz operasyonların süresi ise ortalama her bir göz kapağı için 30 dakika. Gözü hareket ettiren kasların zarar görmemesi ve en az miktarda doku çıkarılarak istenilen düzeltmenin sağlanması ameliyat sırasında dikkat edilmesi gereken noktalar arasında. Operasyon, hasta uyutulmadan lokal anesteziyle de rahatlıkla gerçekleştirildiği için hastanın yatış yapmasına gerek kalmıyor. Ameliyat sonrası ise sadece bir göz kapatılıyor ve buz pansumanı 3 - 4 gün uygulanıyor. Bu ameliyat sonrası hastanın işine dönmesi bir haftayı buluyor. Ancak bu sürede hayatına kendi düzeninde devam etmesini engelleyen herhangi bir sorunla da karşılaşmıyor.

 

 

Yayınlanma Tarihi : 13 Haziran 2012
Okunma Sayısı : 1367
sugar chef