Candan Başkandan kadınlara destek
Tekirdağ Valiliği, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Trakya Kalkınma Ajansı ve Demet Sabancı Çetindoğan'ın kurucusu olduğu Shopsa Akademi tarafından Tekirdağ'daki kadın üreticiler ve kooperatif üyelerine yönelik olarak organize edilen eğitim programı gerçekleştirildi.
Proje ile, kadınların yöresel ürünlerini dijital pazar yerlerinde sergilemelerine olanak sağlamak ve markalaşmaları yolunda kendilerine destek olunması amaçlanıyor.
Tekirdağ’ın Süleymanpaşa İlçesinde bulunan Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda; kadınlara ürün tanıtımı, pazarlama, maliyet hesaplama, üretilen ürünlerin değerlendirilmesi ve büyük pazarlara girebilecek ürünlerin üretilebilmesi konularında kapsamlı bir eğitim verildi.
Programın açılış konuşmasını yapan Demet Sabancı Çetindoğan, pandemi döneminde e-ticaretin ön plana çıktığını ve bu noktada Türkiye genelinde tüm kadınlara öncü olmak için e-ticaret sitesi kurduklarını dile getirdi.
Programda yaptığı konuşmada; Tekirdağ’ın ilk kadın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, kadın emeğini daha görünür hale getirecek, kadınların ekonomisine büyük katkılar sunacak böylesine anlamlı bir projeye paydaş olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek sözlerine başlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “Gerçekten çok önemli bir projeyle karşı karşıyayız. Artık e-ticaret çağımızın bir gerçeği. Ne üretirsek üretelim, ne kadar emek harcarsak harcayalım, e-ticaret olmadan pazara ulaşmak giderek zorlaşıyor. Tekirdağ’da ve ülke genelinde kooperatiflerimiz, derneklerimiz, kent konseylerimiz, kurumlarımız, valiliğimiz ve Kalkınma Ajansımız büyük bir çaba gösteriyor. Ancak, pazarlama ve satış noktaları oluşturma konusunda ulusal ve uluslararası düzeyde büyük zorluklarla karşılaşıyoruz. İşte bu proje, tam da bu noktada büyük bir anlam kazanıyor.
Kadınların çalışma hayatına katılımı sadece ekonomik kalkınma açısından değil, aynı zamanda kadınların özgüven kazanması, özgürleşmesi ve gelecek nesiller için rol model olmaları açısından da büyük önem taşıyor. Kadınların emeğinin değerlendirilmesi ve desteklenmesi, yaşadığımız birçok sorunun çözümü için de kritik bir adımdır.
“KADIN EMEĞİNİ DESTEKLEYEN HER ÇALIŞMANIN YANINDAYIZ”
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, kadın emeğini destekleyen her çalışmanın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Kadın istihdamını ve üretimini artıran her projede yer alacağımızı da buradan bir kez daha ifade etmek isterim. Büyükşehir Belediyesi olarak, kadın emeğinin daha görünür olması, kadınların daha güvenli ve konforlu yaşam alanlarına kavuşması adına birçok projeyi hayata geçirdik.
Kadınların toplu ulaşımda daha güvenli bir şekilde seyahat edebilmesi için "Kadına Durak Yok" uygulamasını hayata geçirdik. Kadınların ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılımını sağlamak için kadın çalışma atölyeleri, meslek edindirme kursları ve beceri geliştirme kursları düzenledik. Sayın Valimizin de katıldığı açılışlarda ifade ettiği gibi, biz yalnızca kreş sözü vermekle kalmadık; on bir ilçemize on bir kreş yapımı için de adımlarımızı attık. Şarköy’deki kreşimiz tamamlanmak üzere ve mülkiyet sorunlarını çözdüğümüz diğer ilçelerimizde de kreş çalışmalarımıza başlayacağız. Önümüzdeki beş yıl içinde bu projeleri tamamlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşayacağız.
Kadınların çalışma hayatına katılımını engelleyen en büyük sorunlardan biri, üzerlerine düşen fazla sorumluluklardır. Ancak bizler, kadınların bu mücadele azmini desteklemek için çalışmaya devam ediyoruz. Salça makineleri, hamur yoğurma makineleri gibi araçlarla kadınların iş yükünü hafifletmeye çalıştık. Çorlu’da bir üretici şenliği düzenleyerek Dünya Kadın Çiftçiler Günü ve Gıda Günü’nü birleştirip, kadın kooperatiflerimizle dayanışmayı artırdık.
“KADIN İSTİHDAMINI ARTIRMAYA YÖNELİK PROJELER ÜRETİYORUZ”
Dayanışmanın gücüne inanıyoruz. "Yalnız taş duvar olmaz" anlayışıyla hareket ederek, hep birlikte olmanın önemini vurguluyoruz. Bu işin sürdürülebilir olması en büyük önceliğimiz. Büyükşehir Belediyesi olarak, kadın istihdamını artırmak için açtığımız kent lokantalarında ve aşevlerinde kadın çalışanlara öncelik tanıyoruz. Kadın kooperatifleriyle birlikte çalışarak gıda ve tarım projeleri geliştiriyoruz. Tekirdağ halkının yerel ürünlerini ve kadın emeğiyle üretilen yöresel lezzetleri halk marketler, halk ekmek noktaları ve yeni açılacak marketler aracılığıyla tüketicilerle buluşturuyoruz.
Okunma Sayısı : 197
