ADEN FEN LİSESİ BİLİMSEL ÇALIŞMALARI
Aden Fen Lisesi Proje Ekibi hazırladıkları projeler ile her yıl Ulusal / Uluslararası Proje Yarışmalarına, Kongrelere katılarak çok sayıda başarılara imza attı.
Bu başarılar dışında ilde bir ilki daha gerçekleştiren ekip, yaptıkları çalışmayı makale olarak hazırlamış ve Uluslararası bir dergi olan Academia Journal of Medicinal Plants dergisine gönderdi. Öğrenci Melisa UYSAL’ın , Biyoloji Öğretmenimiz Dr. Gülsemin SAVAŞ TUNA danışmanlığında hazırladığı ‘’Investigation of Tagetes erecta L. extract as a natural solution to vaginitis problems’’ çalışma dergide yayınlanmaya kabul edilmiş olup online olarak yayınlanmaya başladı. Nisan ayında çıktı olarak yayınlanıcaktır. Makalede çalışmaya yardımcı olan öğrenciler Mert Burak Işık ve Berk Buğra Işık yer aldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Gülsemin öğretmen, “Bu çalışmada mikroorganizmalar ile yapılan aşamalarda ekibe yardımcı olan, her türlü desteği sağlayan Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Bölümüne de çok teşekkür ederiz. Bilimsel çalışmalar yapıp ulusal veya uluslararası kongrelere katılıp sunumlar yapmak, makale yayınlamak üniversitelerde yapılır. Lise döneminde hazırladıkları projeler ile ulusal veya uluslararası kongrelere katılıp sunumlar yapan, çalışmalarını makale olarak yayınlama başarısı gösteren öğretmen ve öğrencilerimizi kutlar çalışmalarında başarılar dileriz.” dedi.
Okunma Sayısı : 1927
