Kırışıklıktan kurtulmanın yolu Botox

Son yılların en popüler kırışıklık tedavisi olan Botoks için hemen hemen herkes bir şeyler söylüyor, gazetelerde, televizyonlarda ve dergilerde haberler çıkıyor. Belki de arkadaşınızdan duydunuz veya daha fazlasını bilmek istiyorsunuz. Botoks’un sizin için uygun olup olmadığını merak ediyorsunuz. Özel Estemed Kliniğin’de 10 yıldır başarılı bir şekilde botoks uygulamaları yapan Dr. Sait Türkistanlı’nın görüşlerini sizler için aldık.

Kırışıklıklar nasıl oluşur?

Yüzümüzde mimiklerimizi her hareket ettirdiğimizde yani güldüğümüz, kızdığımız, şaşırdığımız zaman cilt altındaki kaslar hareket eder. Bu hareketlerin sürekli tekrarlanmaları ile zamanla yüzümüzde kırışıklıklar oluşur. Bu kırışıklıklara dinamik kırışıklıklar adı verilir. Kişinin mimiklerini kullanma sıklığı, güneşe maruz kaldığı süreye, cilt ve kas yapısı, yaş ve cinsiyet bu kırışıklıkların seviyesinde belirleyicidir.

Botox (Botoks) nedir?

Botox (Botoks) uygulaması zamanla yüzde oluşan dinamik kırışıklıkları, çizgileri azaltan basit, cerrahi olmayan bir uygulamadır. 10 dakikalık bir uygulama ile kırışıklıklara yol açan kasları 4 aya kadar gevşetir. 3 – 7 gün içerisinde etkili olmaya başlar. Basit, hızlı ve iyileşme süreci gerektirmeyen bir uygulama olduğu için, uygulama sonrası iş ve günlük yaşam etkilenmez.

Botox tam olarak nedir?

Botox (Botoks) Clostridum Botulinum bakterisinden üretilmiş doğal, saflaştırılmış bir proteindir. Kırışıklığa yol açan kaslara ince uçlu enjektörler ile çok düşük dozlarda uygulanır. Botox dinamik kırışıklıklara yol açan kasları geçici süre ile gevşeterek etkisini gösterir. Botox’un etkisi uygulandığı bölge ile sınırlıdır vücut içerisinde dolaşmaz.

Botox ne değildir?

Botox (Botoks) sizi baştan yaratacak bir mucize değildir, bir ilaçtır. Sadece uygulandığı bölgede etkilidir.

Botox hangi bölgelere uygulanır?

Özellikle mimik kaslarının hareketine bağlı olarak ortaya çıkan alın bölgesi, kaşa arası ve göz kenarı çizgileri Botox ( Botoks ) tedavisine son derece iyi cevap vermektedir. Bunun dışında üst dudak ve boyun çizgileri tedavi edilebilir. Ayrıca ağız çevresi kırışıklıklar, burun ucu kaldırma ve dekolte çizgileri için Botox kullanılmaktadır.

Botox sizin için uygun mudur?

Kırışıklığı olan herkese uygulanabilir. Ancak hamile ve emziren kadınlara uygulanmaz. Görünüşüne önem veren binlerce kadın ve erkek Botox’un faydalarını keşfetti. Sadece sanatçılar, politikacılar, modeller değil; öğretmenler, anneler iş dünyasından ve hayatın her akanından 18 – 65 yaş arası insanlar Botox uygulatıyor.

Botox’u kim uygulamalı?

Botox, ( Botoks ) yüz mimik kaslarını ve yüz anatomisini bilen tecrübeli ve sertifikalı doktorlar tarafından yapılmalıdır. Aksi takdirde göz kapağının düşmesi vb. istenmeyen yan etkiler oluşabilir.

Uygulama nasıl oluşur?

En iyi sonucu alabilmek için enjeksiyon yapılacak bölgeyi tespit ederiz. Anestezi gerekmez, hassasiyete göre belki anestetik bir krem veya buz kompresi uygulanabilir. Uygulanacak her bölgeye çok az dozlarda Botox ( Botoks ) birkaç enjeksiyonla tatbik edilir. Uygulama süresi yaklaşık 10 dakikadır. Normal aktivitenize hemen geri dönebilirsiniz.

Botox’un etkisi ne kadar sürer?

Botox’un etkisi 4 aya kadar sürmektedir.

Yan etkisi var mıdır?

Bilinçli ve tecrübeli ellerde yan etkisi çok azdır. Enjeksiyon alanında nadiren hafif kızarıklık görülebilir, makyajla kolayca kapatılabilir.

Botox uygulamaları ağrılı mıdır?

Çok az ve kısa süreli batma etkisi duyulur, birçok kişi bunu sinek ısırığına benzetir. En çok 10 dakika süren bir işlemdir. Ağrı hissini azaltmak için işlem öncesi soğuk uygulaması yapılır. Uygulama sırasında hissedilen ağrı, kişiye göre değişir, ancak tedaviden hemen sonra hiçbir acı hissi kalmaz.

Botox pahalı bir uygulama mıdır?

Botox uygulama ücretleri yüksek değildir. Uygulamalar tecrübeli ve becerikli ellerde çok iyi sonuç verir. Herkese aynı doz ve aynı uygulama yapılmaz. Kullanılan ilacın maliyetinin yanı sıra iyi bir klinik ve konusunda tecrübeli bir hekim fiyatı belirleyen faktörlerdir.

 

Özel Estemed Poliklinik

0 282 260 60 70

0 533 238 86 14

Yayınlanma Tarihi : 25 Nisan 2012
Okunma Sayısı : 2126
kiremitçiler