EKONOMİ ZİRVESİ
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu üyeleri Tekirdağ İl Başkanlığını ziyaret ederek basın mensupları ile bir araya geldi.
Gelecek Partisi Genel Merkezi tarafından oluşturulan Ekonomi masası Tekirdağ’da bir dizi ziyaretlerde bulundu ve basın mensupları ile bir araya geldi. Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı toplantı salonunda düzenlenen programa Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Kerim Rota ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ahmet Akçay, Şenol Gürşan, Tülin Dinçelli, Murat Özden, Aynur Algül ve Tekirdağ İl yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Nişancı; ‘’ Bugün burada genel merkezimiz tarafından oluşturulan Ekonomi masamız ilimizde konuğumuz. Bugün burada STK’lar ile bir araya geleceğiz, Basınla bir araya geleceğiz ve ekonomi ile ilgili son gelişmeleri ve ülkemizde ki sıkıntıları değerlendireceğiz. Ben sözü çok uzatmadan sözü Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Kerim Rota’ya veriyorum. Hepiniz hoş geldiniz.’’ Dedi.
TÜİK’İN ENFLASYONU BİR ŞEYLERİ AÇIKLAMAYA YETMİYOR
Yaşanan enflasyon yüksekliğinin kaybedeninin vatandaş olduğunun altını çizen Ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kerim Rota; ‘’Öncelikle Türkiye’nin 2018’in Temmuz’undan bu yana, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtiğimiz günden bu yana çok yakıcı bir ekonomik krizle başbaşa kaldığımızın tespitini burada yapmak istiyorum. Bunun için bir çok rakamdan faydalanabiliriz ama bunlardan en önemlisi Enflasyon. Bilioyrsunuz enflasyon dün açıklandı aylık 1,25 yani 19.58 TÜİK’in açıkladığı tüketici enflasyonu. Ama üretici enflasyonuna geldiğinizde bu %44’e geliyor. Demekki daha enflasyonun gidecek çok çok daha yolu var. Çünkü bu üretici enflasyonunun tüketici enflasyonunda yüksek olması daha önümüzdeki dönemde enflasyonun artacağını maalesef bize gösteriyor. Ama tabi TÜİK enflasyonu bir şeyleri açıklamaya da yetmiyor. Ben size bazı rakamlar vermek istiyorum yani özellikle enflasyonun dar gelirli ve sabit gelirliyi nasıl yıkıp geçtiğini örnekleri ile anlatacağım. Bu 19.6 enflasyona karşı son bir senede Yumurta %70, Domates %70, Tavuk Eti %69, Ayçiçek yağı %52, Margarin %50, Mısır özü yağı %40 ve ekmek %30 artmış vaziyette. Şimdi böyle baktığımızda bu enflasyonun kaybedeninin kimler olduğu aslında çok açık.’’ Şeklinde konuştu.
ENFLASYON DEVLET TARAFINDAN YAPILAN HIRSIZLIKTIR
Dünya’da enflasyonun yükseldiğini ama en yüksel ülkeler arasında Türkiye’nin olduğunu belirten Genel Başkan Yardımcısı Kerim Rota; ‘Biliyorsunuz sayın Cumhurbaşkanı geçtiğimiz günlerde çıktı, enflasyon bütün dünyada yükseliyor bizde de yükseliyor bu genel bir sorun dedi. Bu doğru değil ve bunu birkaç rakamla size doğru olmadığını anlatacağım. Dün açıklanan enflasyonla dünyada 193 ülke varken Türkiye 12. En yüksek enflasyona sahip ülke oldu. Her ay neredeyse bu sıralamada bir sıra üste çıkıyoruz. Dünya’da 193 ülke arasında en yüksek enflasyona sahip 12. Ülkeyiz. Bu 12 ülke arasında da ismini dahi hatırlamayacağınız hatta ismini ilk defa duyacağınız çok ufak ülkelerde var. O yüzden bunları da bir kenara koyduğumuzda, nüfusu 50 milyonun üzerinde olupta enflasyonu en yüksek olan dünyada 3. Ülkeyiz. Üstümüzde İran var, Etiyopya var. İşte bu utanç belgesi Avrupanın hemen yanıbaşında ki Türkiye bu utancı, bunun bir utanç tablosu olduğunu düşünüyoruz. Aslında artık bizim çeşitli mecralarda dile getirdiği gibi biz enflasyonu aslında devlet tarafından yapılan bir hırsızlık olduğunu iddia ediyoruz. Enflasyon halkın cebinden farkettirilmeden çalınan paradır. Böyle bakınca enflasyon sorununun mutlaka ciddiye alınması lazım. Ama enflasyon sorunu ne Cumhurbaşkanı, ne Hükümet ve ne Merkez bankası tarafından ciddiye alınmadığı bir dönem yaşıyoruz.’’ Diyerek sözlerini noktaladı.
Ekonomi’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kerim Rota’nın açıklamaları sonrası basın toplantısı sona erdi. Gelecek Partisi Genel merkez tarafından kurulan Ekonomi Masası daha sonra Tekirdağ’da bulunan Esnaf Odaları Birliği, Tekirdağ Ticaret Sanayi Odası ve STK ziyaretleri gerçekleştirdi.
Okunma Sayısı : 825