Doğal bir güzellik Altınoluk

Balıkesir’in küçük ama sevimli sahil kasabasıdır Altınoluk. Şehir merkezine bir buçuk, Edremit’e yarım saat mesafededir. Bir yanında masmavi Ege Denizi bir yanında yemyeşil Kaz Dağları ile dünyanın oksijen bakımından en zengin 2.bölgesidir. Astım hastalarının uğrak durağıdır.

Kaz Dağları’nın eteklerinde Edremit Körfezi’nin bütün doğal güzelliklerinin sergilendiği yer… Mitolojide kendine yer bulmuş, zeytin ağaçlarıyla çevrili, pırıl pırıl denizi ve çam ormanlarının mis gibi kokusunda huzurun saklı olduğu yer… Yani Altınoluk. Plajlarında bütün gününüzü geçirebileceğiniz gibi, Altınoluk’ta gezilecek yerleri keşfe çıkıp kendinize alternatif rotalar oluşturabilir, Altınoluk’un macera ve kültür dolu atmosferini soluyabilirsiniz.

Altınoluk merkezde yapacağınız gezintilerden sonra mutlaka civarları da gezmeye başlayın. İlk duraklarınızdan biri Tahtakuşlar Köyü olacak. Kaz Dağları’nın eteğinde, göçmen Türkmenler tarafından yüz yıllar önce kurulmuş olan köy, adını köy halkının tahta işlemedeki ustalıklarından almış. Edremit Körfezi manzarasıyla birleşen köyü görünce hayranlığınızı gizleyemeyeceksiniz.  Hazır Tahtakuşlar Köyü’ndeyken Altınoluk’ta gezilecek yerler listenize Tahtakuşlar Etnografya Müzesi’ni de ekleyiverin. Türkiye’nin ilk köy müzesi olma şerefini taşıyan müzede, uzaklardan, Orta Asya’dan göçüp gelmiş Türklerin kendi geleneksel kıyafetleri, çadır ve halıları gibi eşyalarını görme fırsatı yakalayacaksınız.

Sarıkız Tepesi

Kral Zeus’un tahtına oturmak ister misiniz? Bunun için fazla uzağa gitmenize gerek yok, Sarıkız Tepesi’ne çıkın, yeter. Kaz Dağları’nın en yüksek tepesi olan Sarıkız’a varmak için biraz yürümeniz gerekecek. Ancak etrafınızı saran soğanın büyüsü ve yürüyüşün ardından karşınıza çıkacak olan muhteşem Edremit Körfezi manzarası bunun için değer.

Şahinderesi Kanyonu

Yeterince huzura doyduysanız, biraz da maceraya atılmanın vakti gelmiş demektir. Tam tamına 27 km uzunluğundaki bu kanyon, Kaz Dağları’nın batısında yer alıyor. Mis gibi bir havanın eşlik ettiği yolculuk sonrası varacağınız kanyonda rehberler eşliğinde keşfinizi yapabilirsiniz. Hem güvenli hem de oldukça heyecan verici.

 

Antandros Antik Kenti

Binlerce yıllık bir tarihin izleri.. Antandros Antik Kenti’nde her şey, size Altınoluk’un tarihinden bir hikaye anlatacak. Öyle ki, sırf burada bulunan bir zeytin ağacı bile 800 yaşında! Antik kentin, dünyada ilk güzellik yarışmasının düzenlendiği yer olduğunu da belirtelim. Gidin, gezin, taşları okuyun ve tarihi keşfedin. Altınoluk merkeze yalnızca 4 km mesafede.

Altınoluk Köyü

Altınoluk sadece yazlıklardan ibaret değil elbette. Yerli halkın, yani eskiden beri Altınoluklu olanların yaşadığı yerdir Altınoluk Köyü. Kaz Dağları’nın eteklerine kurulmuş olan köyün serin havasını solumadan, koruk suyunu içmeden dönmeyin deriz.

 

Kaz Dağları

Kaz Dağları, nam-ı diğer İda Dağı. Altınoluk’u Altınoluk yapan, hatta Edremit Körfezi’nin büyüsünü borçlu olduğu yer, bu dağlardır desek yanlış olmaz. Altınoluk’ta yer alan birçok rehberli tur ile dağlarda tırmanışa gidebilir, safari yapabilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 2020-6-9 17:23:47
Okunma Sayısı : 18134
reklam yan