Burada yok yok, Likya!

Dünyanın en iyi 10 uzun mesafe yürüyüş rotaları listesinde yer alan Likya Yolu, birçok medeniyete ait izler taşımaktadır. Yerli ve yabancı birçok turist her yıl bu yolu yürümek için Akdeniz bölgesini ziyaret ediyor. Sizde Likya Yolu’nu ve bu yol üzerindeki yerleri keşfe çıkmak istiyorsanız, bahsedeceğimiz yerleri özellikle görmeniz, oraların havasını koklamanız gerekir.

                                    

Likya’yı gezmeye başladığınızda ilk olarak yapmanız gerekenlerden biri Eşen Çayı’nın bir kolu üzerindeki Saklıkent Kanyonu’nu görmek olmalıdır. 18 km uzunluğunda, 200 metre yüksekliğindeki bu kanyonda yürürken kendinizi bambaşka bir dünya da hissedeceksiniz.

 

Likya turu yaparken adaları ziyaret etmemek olmaz. 12 Adalar olarak bilinen adalar içerisinde en güzel olanları Kızılada, Göcek Adası, Yassıcalar Adası, Katrancı Adası, Şövalye Adası tekne turlarının mutlaka uğradığı adalar olup, eşsiz güzellikleri ile sizi de büyüleyecek. Likya turuna katılıyorsanız dünyanın en sevimli canlılarından biri ve koruma altında olan kaplumbağaları Caretta-Carettaların yaşam alanlarını görmenizi tavsiye ederiz. Dalyan’dan tekne ile İztuzu Plajı’na geçerek bu eşsiz deniz canlılarını ve yumurtlama alanlarını görebilirsiniz. İztuzu Plajı’na bir rehber eşliğinde gidiyorsanız yol üzerinde M.Ö. 4. yüzyıldan günümüze kadar tüm ihtişamıyla gelen Kaunos Kral Kaya Mezarları’nı izlerken, Kaunos ile Byblis’in mitolojide geçen aşk hikâyesini dinleyebilirsiniz. İztuzu Plajı’na vardığınızda deniz, güneş ve kum üçlüsünün keyfini çıkarmanızı öneririz.

Likya birliğinin başkentine uğramadan Likya turu yapılmış sayılmaz. Xanthos Antik Kenti bu özelliğinin yanı sıra mitolojik hikayelerin en çok geçtiği kent olarak karşımıza çıkar.

 

Demre yolu üzerindeki Kekova’da, M.Ö 2.yüzyılda sular altında kaldığı bilinen Batık Şehir Kekova’da mutlaka görmeniz gereken antik kentlerden biri. Yolun bu kısmında Kaputaj Plajı ve Tersane Koyu’ndan geçerken denize girme fırsatından kendinizi mahrum etmeyin deriz.

Bölgenin en güzel beldeleri Kaş ve Kalkan, duraklarınızdan bir diğer ikisi olarak karşınıza çıkar. Caretta- Caretta kaplumbağalarının yumurtlama alanı olan ve kilometrelerce uzun plajı ile ünlü Patara’da mutlaka uğramanız gereken sahil şerididir.

Fethiye’nin dünyaca ünlü plajı olan Ölüdeniz’de Likya turlarının uğrak noktalarından bir diğeridir. Doğal güzelliği ile sizi büyüleyecek Ölüdeniz’de dilerseniz yamaç paraşütü yaparak adrenalin dolu bir gün geçirebilirsiniz. Huzur dolu bir gün geçirmeyi dilerseniz Belceğiz’den tekneler ile Kelebekler Vadisi’ne geçebilirsiniz.

 

Köyceğiz’den katılacağınız tekne turları ile sualtı fauna ve florası açısından Türkiye’nin en zengin çayı Azmak Çayı’nı gezebilir, kendinizi bir akvaryumun üzerinde hissedebilirsiniz. Son olarak Gökova’yı ziyaret edebilir, oradan tekne turu ile Gelibolu Adası, Sualtı Mağarası, İncekum Plajı, Fener Adası, Sedir Adası ve Kleopatra Plajı’nı gezebilir, Likya turunuzu tamamlamış olarak evinize dönebilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 2024-8-6 17:01:28
Okunma Sayısı : 151
kiremitçiler