İMAR BARIŞI İPTAL

Bir süredir kamuoyu gündemini meşgul eden Sergen Özen tarafından yaptırılan yerin artık imar barışından yararlanılan kısmı da iptal oldu. Orası artık vasıf değiştirmediği sürece tarla vasfında bir yer olarak işlem görecek. Top şimdi belediyede. Yıkım kararı çıkması bekleniyor.

Bir televizyon kanalında yayımlanan yarışmada kendini tanıtan ve Masterchef Sergen olarak ünlenen Köfteci Sergen Özen’in İstanbul yolu üzerine yapmaya çalıştığı yer kamuoyu gündeminden düşmüyor. Kural tanımaz bir şekilde halen inşaatın devam ettiği alanda geçtiğimiz gün Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün yazdığı yazı bomba etkisi yaptı.

İMAR BARIŞI ARTIK YOK

Belediye yapılan haberleri ihbar kabul edip işlem yapmaya başlamış ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne imar barışından yararlanılan alanla ilgini yazı yazmıştı. Müdürlük yaptığı inceleme sonrası mevcut yerin 31 Aralık 2017 yılından önceki haliyle 60 metrekare olarak imar barışından yararlandığını ancak şu anki halinin imar barışından yararlanılmış haliyle ilgisi olmadığını tespit etti.

Çevre Müdürlüğü imar barışı kanunundaki düzenleme gereği mevcut yerin bu kapsamdan çıkarıldığını resmi bir yazı ile belediyeye iletti.

Bilindiği gibi imar barışından yararlanılan bir alanda tadilat dahi yapılamıyor ve mevcut haliyle kullanım öngörüyor. Yapılan incelemede böyle bir durum olmadığın ve büyük bir inşaat olduğu tespit edildi.

SÜRE İSTENİP VAKİT KAZANMAYA ÇALIŞILIYOR

Bunun üzerine Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı söz konusu yerin yıkım kararından önce 31 Aralık 2017’den önceki haline getirilmesi için süre verilmesi gerektiği ile ilgili yazı yazdı. Çevre İl Müdürü ise bakanlıktan gelen yazının hemen cevabını verdiklerini ve bu yerin belediye tarafından yakılmasını engellemediğini aktardı.

KESİN YIKILACAK

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü bu konuda kesin ve net konuştu. Kaan Sinan Tohumcu, “Orada artık imar barışı ile ilgili bir durum yok. Biz gereken incelemeleri yapıp yazımızı belediyeye gönderdik. Bundan sonrası belediyenin işi. Yani artık orası yıkılması gerekiyor” dedi.

Diğer taraftan Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Güleryüz ise benzer bir açıklama yaparak gerekenin gerektiği gibi olması konusunda titizlikle çalıştıklarını söyledi. Güleryüz, “Kim ne derse desin. Bakanlık süre verilmesi gerektiğini de yazdı. Ancak süre de verilse orası eski halinde değil. Tarla vasfı değiştirilmemiş. Değiştirilmiş olsa mevcut imara uyulmamış. Yani neresinden bakarsanız bakın yanlışlar zinciri. Orası yıkılacak. Biz Sergen beye de ilettik” ifadelerini kullandı.

EDİTÖRÜN YORUMU:

“Tek derdiniz Sergen mi? Başka kimse kalmadı mı? Orada istihdam sağlayacak, 100 kişi çalıştıracak” gibi bir sürü eleştiriler de haberlerimizin ardından bizlere gelmiyor değil. Şimdi biz de Valilik önündeki o büyük meydana 500 metrekare bir köftece dükkânı yapsak. Öyle ya en güzel ve görünen yer. 1000 (yazı ile bin) kişi çalıştıracağız desek. Kanun tanımadan buraya bir bina kondursak bizi de destekler misiniz? Şimdi birileri, “buranın çocuğu, istihdam sağlayacak, ne var bunda” gibi yorumlar yapabilir. O zaman herkesi yol boyu başlasın inşaata. Tarla, arsa ne varsa kondursun üstüne köfteci, pizzacı, tatlıcı… Sırf yanında bir sürü insan çalıştıracak diye kuralsızlıklara göz yumarsak o zaman nerede kaldı bizim demokratik anlayışımız. Kimse kendini kandırmasın. Yasal olmayan hiçbir şeye müsaade edilmemeli. Başka yerler de varmış da yok efendin onları neden yazmıyor muşuz. O bölgede evet var başka sıkıntılar. Toparlıyoruz merak etmeyin. Öyle kulaktan dolma yazılar yazarak kimsenin tetikçiliğini yapmayacağız. Elde ettiğimiz bilgi ve belgeler ışığında kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Bu arada Masterchef Sergen’e kimse destek olmazken bizler haberlerimizle, sosyal medya hesaplarımızla sırf “Tekirdağ’ın adını duyuruyor iyi bir turizm elçiliği yapıyor. Milyon versen böyle tanıtım yapamazsınız bu çocuğa destek çıkın” diye çok yazdık ve söyledik. Hatta babası Esat beyin ‘kimsenin destek olmaması ile ilgili’ serzenişlerine de yer verdik. Yani Sergen düşmanımız değil, dostumuz. Sadece kanuna uygun işlerle ilerlesin bizler de böyle birine sahip çıkalım. Sanırım anlaşıldı.

Yayınlanma Tarihi : 2024-7-16 16:44:45
Okunma Sayısı : 653
sugar chef